Premier Alexander De Croo krijgt eerste coronaprik

Alexander De Croo (Open Vld) heeft zaterdagochtend in het vaccinatiecentrum van Zottegem zijn eerste prik van het coronavaccin gekregen. De Belgische premier riep iedereen nog eens op om zich te laten vaccineren. "Elke prik brengt ons een stap dichter bij een mooie zomer.”

35 reacties

 • Geert Peeters

  1 maand geleden
  En...met wat? Pfizer zeker? De gewone bevolking kan niet kiezen en krijgt de rommel.
 • Leen Van Acker

  1 maand geleden
  Fijn te vernemen dat onze excellenties De Croo, Jambon en Beke nu ze gevaccineerd werden met het Pfizer vaccin een zorgeloze vakantie tegemoet gaan. Van diegenen die eind juli en in augustus hun 2de prik nog moeten krijgen, die mag je verwaarlozen. Nu studies aantonen dat na een prik met AZ gevolgd door Pfizer de beste bescherming biedt niet van wakker liggen dit doen de heren De Vroey, Ramaekers en Professor Van Damme ook niet.
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  Al dat gezeik over welk vaccin je krijgt, het maakt toch niet uit, ze hadden beter gezwegen over welk type men krijgt, gewoon anti corona vaccin basta.
 • Steven Vanden Broeck

  2 maanden geleden
  Een regering die de crisis aanpakt? Dat is tussen al het geneuzel door nog de grappigste quote van allemaal. De crisis komt er op het moment dat ze achter al hun rijkelijk uitgegeven miljarden op zoek zullen moeten gaan…
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Ann Cools, Vandenbroucke is ingeënt met AZ. Stond een paar weken geleden hier te lezen. Ikzelf als risicopatiënt heb Pfizer gehad, ben ik nu ook een VIP? Er wordt gewoon ingeënt met wat voorhanden is. Is dat Pfizer, krijgt ge Pfizer, is dat AZ, dan is dat AZ. Er is trouwens niet mis met AZ, het is evengoed als alle andere. Enige nadeel is de langere tijd tussen twee prikken.
 1. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.