Jean-Louis Denis werd in juni 2012 opgepakt toen hij demonstreerde aan het politiecommissariaat in Molenbeek.
Volledig scherm
Jean-Louis Denis werd in juni 2012 opgepakt toen hij demonstreerde aan het politiecommissariaat in Molenbeek. © PHOTO_NEWS

Prediker Jean-Louis Denis nog zeker 1 maand in de cel

De Brusselse raadkamer heeft vandaag beslist dat Jean-Louis Denis (39), bijgenaamd 'le Soumis', en Mohamed K. (35), nog minstens een maand in de cel moeten blijven. Dat meldt het federaal parket. Beide mannen worden verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering omdat ze jongeren zouden gerekruteerd hebben om deel te nemen aan de burgeroorlog in Syrië. Hun advocaten betwisten die beschuldigingen met klem en hebben al aangekondigd dat ze in beroep zullen gaan tegen de verlenging van de aanhouding.

 1. Twee aanhoudingen bij huiszoekingen moslimpredikers

  Twee aanhoudin­gen bij huiszoekin­gen moslimpre­di­kers

  Van de vijf personen die vanochtend zijn opgepakt bij zes huiszoekingen in verschillende Brusselse gemeenten, onder wie de moslimprediker Jean-Louis Denis, zijn twee personen aangehouden. De onderzoeksrechter heeft de twee aangehouden op verdenking van deelname aan activiteiten van een terroristische groep als leiders, het aanzetten tot plegen van terroristische misdrijven en het aanwerven voor het plegen van terroristische misdrijven. Dat meldt het federaal parket vanavond.
 2. Moslimprediker Jean-Louis Denis opgepakt
  Update

  Moslimpre­di­ker Jean-Louis Denis opgepakt

  Bij zes huiszoekingen in verschillende Brusselse gemeenten zijn vanochtend vijf personen opgepakt, bij wie moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd "Le Soumis" (letterlijk: 'de onderworpene'). Dat meldt het federaal parket, dat daarmee berichtgeving in verschillende media bevestigt. De vijf worden ervan verdacht dat ze verschillende jongeren zouden geronseld hebben om te gaan strijden in de Syrische burgeroorlog. De minderjarige die werd opgepakt is vanavond ter beschikking gesteld van de Brusselse jeugdrechter.
 1. Amerikaanse senator rijdt ongestoord met de auto tijdens videovergadering
  Play

  Amerikaan­se senator rijdt ongestoord met de auto tijdens videoverga­de­ring

 2. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is