Geert Bellens: "Luchtverversing is cruciaal om viruspartikels en bacteriën uit de lucht te filteren. Dat is jarenlang sterk onderbelicht geweest, maar met Covid-19 actueler dan ooit."
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Bellens: "Luchtverversing is cruciaal om viruspartikels en bacteriën uit de lucht te filteren. Dat is jarenlang sterk onderbelicht geweest, maar met Covid-19 actueler dan ooit." © rv

"Precies bij ‘stilstaande lucht’ in je huis is het besmettingsrisico groot": kan CO2-meter helpen in strijd tegen corona?

Viroloog Marc Van Ranst wil in elk klaslokaal een CO2-meter geïnstalleerd zien om de luchtkwaliteit er optimaal te houden en zo de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Biedt zo’n meter ook een meerwaarde in je eigen woning? Hoe werkt het en hoeveel kost het? Geert Bellens, ingenieur en een expert in luchtkwaliteit geeft uitleg. 

 1. “Is het nog interessant om zonnepanelen aan te kopen en heeft het coronavirus impact op de prijs ervan?”: 6 vragen over zonnepanelen beantwoord

  “Is het nog interes­sant om zonnepane­len aan te kopen en heeft het coronavi­rus impact op de prijs ervan?”: 6 vragen over zonnepane­len beantwoord

  Morgen gaat Batibouw van start, de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en inrichting. Tal van leveranciers tonen er de nieuwste bouwtechnieken. Maar liefst 800 exposanten slaan hun tenten op in de Heizelpaleizen in Brussel, waaronder achttien gespecialiseerd in zonnepanelen. “Zonnepanelen blijven interessant om aan te kopen”, zegt Pieter Gysel, expert bij groene stroomproducent Eneco. Vorig jaar lokte Batibouw zo’n 250.000 bezoekers.
 2. 1,6 miljoen huishoudens moeten overschakelen van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemonnee?
  PREMIUM

  1,6 miljoen huishou­dens moeten overschake­len van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemon­nee?

  Meer dan 3 miljoen gezinnen en bedrijven gebruiken momenteel gas, maar ongeveer de helft daarvan moet overstappen van arm naar rijk gas. Dit omdat Nederland, de voornaamste leverancier van arm gas, stopt met de uitvoer naar ons land. De mensen die moeten omschakelen, zullen of hun gasketel moeten laten vervangen of deze laten bijregelen. Welke kosten komen hierbij kijken, en draait de consument hier zelf voor op?