Potentieel miljardenmedicijn van Gents bedrijf haalde Arianne (47) uit rolstoel. “Hopelijk ook snel in België op de markt én betaalbaar”

Vier jaar geleden stapte Arianne Segers (47) in de studie de klinische studie rond het nieuwe medicijn van Gents biotechbedrijf Argenx. Dat medicijn kreeg deze week toestemming om gelanceerd te worden in de Verenigde Staten en heeft volgens analisten een miljardenpotentieel. Voor Arianne is het vooral het middel dat haar uit de rolstoel kreeg. “Ik was er wel, maar ik was volledig afhankelijk van andere mensen.” Dat is nu helemaal helemaal gekeerd. “Ik lééf terug. Dat het goedgekeurd is in de VS, is goed nieuws. Maar ik hoop dat het ook in België op de markt komt én dat het betaalbaar zal zijn.”

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Een miljard dollar per jaar dankzij medicijn tegen zeldzame ziekte, en best betaalde Belgische CEO met jaarloon van 7,1 miljoen euro. Klinkt de jackpot voor Gents biotechbedrijf ArgenX?
  PREMIUM

  Een miljard dollar per jaar dankzij medicijn tegen zeldzame ziekte, en best betaalde Belgische CEO met jaarloon van 7,1 miljoen euro. Klinkt de jackpot voor Gents biotechbe­drijf ArgenX?

  Het Gentse biotechbedrijf ArgenX kreeg in de VS de erkenning om haar medicijn tegen auto-immuunziekte myasthenia gravis op de markt te brengen. Volgens experts zal dat geneesmiddel een miljard dollar per jaar aan inkomsten opleveren? Maar wat is ArgenX? Wie is oprichter en CEO Tim Van Hauwermeiren (48)? Wat is myasthenia gravis en hoeveel mensen hebben die ziekte? En waarom kan dat zoveel geld opbrengen? “Zonder de winst zou er nooit iemand aan begonnen zijn. Maar die discussie wordt altijd scheefgetrokken.”
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  21

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.