Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem.
Volledig scherm
Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem. © Marc De Roeck

PostNL reageert: “We zijn opnieuw opgeschrikt door agressieve actie Belgische justitie en nemen afstand van niet-onderbouwde beschuldigingen”

“Van officiële zijde hebben wij geen enkele bevestiging gekregen van de ernstige beschuldigingen die de ronde doen. Wij tasten in het duister waarop men deze verdenkingen zou kunnen baseren. Dat maakt het lastig om ons daartegen te verdedigen.” Dat schreef pakjesbezorger PostNL dinsdag in een brief aan de klanten. Het Nederlandse bedrijf spreekt van “een agressieve actie van de Belgische justitie”. De bal ging eind vorig jaar aan het rollen na een undercoveronderzoek van HLN en VTM NIEUWS.

 1. Jongeren getuigen over hoe IS nog altijd ronselt, maar nu online: “Ik kreeg van een onbekende tegenspeler de vraag of ik al gestolen had en of ik tegen bloed kon”
  PREMIUM
  5

  Jongeren getuigen over hoe IS nog altijd ronselt, maar nu online: “Ik kreeg van een onbekende tegenspe­ler de vraag of ik al gestolen had en of ik tegen bloed kon”

  Bij de acht terreurverdachten die deze week zijn opgepakt, zijn er jongeren bij die in korte tijd radicaliseerden door sociale media. “Iedereen praat over TikTok, maar Telegram, da’s pas ‘zotte shit’ voor gevaarlijke video’s", klinkt het bij tieners. Onze reporter ging in gesprek met jongeren en experten. “We zien 12-jarigen die vanop zolder IS-propaganda rondsturen.”
 2. “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over manager Thomas More-hogeschool
  PREMIUM

  “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreis­jes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewer­kers getuigen over manager Thomas Mo­re-hogeschool

  “Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een manager van een aantal opleidingen van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon ik niks meer goed doen en begonnen de pesterijen.”
  Mechelen
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Toplui van PostNL België in de cel na inval in drie depots: “Het is niet aan ons om vragen te beantwoorden”
  PREMIUM

  Toplui van PostNL België in de cel na inval in drie depots: “Het is niet aan ons om vragen te beantwoor­den”

  De Belgische top van PostNL, zowel de CEO van pakjesbezorger als zijn nummer twee, zit in de cel. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. En het gaat niet langer enkel over zwartwerk. De twee worden verdacht van mensenhandel, van het leidinggeven aan een criminele organisatie en van verboden terbeschikkingstelling. “Hun toekomstige zakenpartners zullen hier voor terugdeinzen”, zegt bedrijfsexpert Jeroen Wils. Bol.com eist al uitleg. De bal ging eind vorig jaar aan het rollen na een undercoveronderzoek van HLN en VTM NIEUWS.
 3. INTIEM. Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”
  PREMIUM
  10

  INTIEM. Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”

  Patrick Lefevere (68) is een kat met negen levens. De dood zit hem op de hielen, eigenlijk al van toen hij een kind was. Een gat in zijn longen, een mysterieuze darmkwaal en zelfs een tumor in zijn alvleesklier kregen hem niet klein: “De dokters gaven me 7 procent overlevingskans.” In dit interview praat de koersbaas eens niét over de koers, maar over zichzelf. Over zijn vrouwen, over zijn afwezigheid als vader en over zijn vrienden. Of beter: het gebrek daaraan.
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.