Een koerier van PostNL in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een koerier van PostNL in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

PostNL gaat prijzen verhogen: zijn de ‘gratis’ pakjes verleden tijd?

PostNL - die van de witte bestelwagens met oranje band en logo - gaat de prijzen voor het bezorgen van pakjes stevig verhogen. Die beslissing is in de eerste plaats ingegeven door de oplopende inflatie: brandstof is duurder geworden en lonen blijven stijgen. Bpost kampt met dezelfde uitdagingen. Komt het gratis bezorgen van pakjes aan je voordeur in het gedrang?

44 reacties

 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Hen kennende, zouden hun bezorgers daar ook ietwat beter van worden?
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Gratis bestaat niet. Vzn mij mag de kost aan de koper aangerekend worden, en ook kost voor terugsturen. Dat zal een hoop verkeer schelen.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Zelfs als het gratis is, dan nog heb ik als consument het RECHT om te weten hieveel dat kost...hoe kan je anders "ecologisch verantwoorde" keuzes maken...oei dat horen de politici niet graag natuurlijk. En wim offermans heeft gelijk: hieveel keer betaal he verzending teveel op een grote bestelling...ahah want je betaald voor 1000km terwijl je amper op 10km bediend word, dus 9990km "winst" per pakje voor die ene idioot die wel 1000km ver woont
 • bruno draulans

  2 maanden geleden
  Een gemiddelde koerier bij PostNL moet een 150 pakjes afleveren per dag. Hun vergoeding is een €1 per afgeleverd pakket. Veel tijd om te wachten hebben die dus niet. Zorg voor een veilige afleverplek aan huis, bij aanwezigheid. Dat kan je ingeven in hun app.
 • Leen Volkaert

  2 maanden geleden
  De lonen worden duurder? Ze zijn gepakt zeker met het inzetten van jongeren? Ze moeten hun boetes (als ze die al hebben gekregen) betalen. Iedereen is het precies vergeten.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.