Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

PostNL en GLS vervolgd voor sociale fraude bij koeriers

Zowel PostNL als GLS wordt vervolgd door de correctionele rechtbank omdat hun pakjesbezorgers op structurele wijze sociale fraude zouden plegen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

8 reacties

 • Roger De Munck

  1 maand geleden
  Waar profiteert men niet ik denk dat dat bij bpost ook wel is en vind nog altijd postnl de beste leveren tenminste op tijd en dat is wat voor mij telt
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  Maar hun service is wel perfect, iets wat helemaal niet kan gezegd worden van de links rijdende Bpost waar een levering zonder problemen iets is waar we enkel kunnen van dromen.
 • Ivan De Smedt

  1 maand geleden
  En dan maar zagen op bpost... Wij zijn tenminste een eerlijk bedrijf dat de helft van de winst afgeeft aan de overheid zodat er minder belastingen moeten betaald worden
 • Katrien Caers

  1 maand geleden
  Als je die koeriers hun rijgedrag ziet, vraag je je vaak af of ze de wegcode wel kennen. Dat PostNL geen geld geeft aan aanwerving en lonen legt dan al veel uit. Sociale uitbuiting heeft zo zijn nadelen PostNL.
 • Jos Van De Plas

  1 maand geleden
  De problemen rond sociale dumping en fraude breiden zich uit en raken niet opgelost, ik denk dan ook aan werknemers uit het oostblok in de bouw en transportsector.
 1. Politie zet gloednieuw anti-drone-wapen in tijdens NAVO-top in Brussel

  Politie zet gloednieuw an­ti-dro­ne-wa­pen in tijdens NAVO-top in Brussel

  De lokale politiezones van Brussel Hoofstad/Elsene en Antwerpen hebben tijdens de NAVO-top een zogenaamd ‘counter drone dispositief’ ingezet, om te voorkomen dat drones van burgers al of niet bewust boven of in de onmiddellijke buurt van de NAVO-site zouden komen vliegen. Ze kregen voor het gebruik van de ‘SkyWall’ de steun van de Republikeinse Garde van de Franse Gendarmerie, zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de Brusselse lokale politie.
 2. Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson
  Play

  Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson

  Alle volwassenen jonger dan 41 jaar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de reservelijst QVAX voor een vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich aanmelden op de Qvax-lijst. Zij kunnen dan worden opgeroepen wanneer er een overschot van Pfizer is, niet voor Johnson & Johnson of een ander vaccin. Maar wat zijn de voordelen van het J&J-vaccin? En zijn er ook nadelen? En zal je zo sneller gevaccineerd zijn? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit bij HLN LIVE.