Positief getest op corona? Maar wat zijn de regels dan juist?
Volledig scherm
Positief getest op corona? Maar wat zijn de regels dan juist? © REUTERS

Positieve coronatest, wat nu? Dit zijn de regels (ook als je hoogrisicocontact had)

U bent zelf besmet met corona of u had een hoogrisicocontact? Wat dan? Moet je in quarantaine of in isolatie, en hoelang? En wanneer moet je je nu eigenlijk laten testen? Een overzicht van de regels.

 1. Hervorming verkeersbelasting in Wallonië veroorzaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

  Hervorming verkeersbe­las­ting in Wallonië veroor­zaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

  In Wallonië krijgt de hervorming van de verkeersbelasting felle kritiek. Bevoegd minister Philippe Henry (Ecolo) kwam met het plan voor de hervorming, die stelt dat eigenaars van grote auto’s vanaf 2023 meer zullen moeten betalen dan eigenaars van kleinere auto’s. “Het doel is om mensen aan te moedigen om minder vervuilende, maar ook minder dure automodellen te kopen”, legde Henry eerder uit bij ‘RTL Info’. FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie, berekende in samenwerking met ‘SudInfo’ het verschil tussen de bedragen die Walen en Vlamingen moeten betalen, en legt daarmee een enorme prijskloof bloot.
 2. Moordverdachte Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”
  Herselt

  Moordver­dach­te Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”

  Caroline D. (46) kwam om medische redenen vrijdag niet naar de raadkamer. De vrouw wordt beticht van de moord op Robert D.T. in een caravan in Herselt. Ze werd vorige maandagavond opgepakt in de buurt van waar het drama zich afspeelde. Volgens haar raadsman Omar Souidi is haar toestand niet goed. “Ze beseft volgens mij nauwelijks wat er is gebeurd", aldus de raadsman.