Alysson was een eigen kapperszaak gestart, had er 25.000 euro spaargeld ingestoken en kwam amper rond.
Volledig scherm
PREMIUM
Alysson was een eigen kapperszaak gestart, had er 25.000 euro spaargeld ingestoken en kwam amper rond. © Facebook

PORTRET. Wie was Alysson, de jonge kapster die uit het leven stapte? “Ze wilde de wereld veroveren”

Ze zal niet opgenomen worden in de officiële statistieken, maar toch is ook Alysson Jadin (24) één van de slachtoffers van corona. De jonge kapster met een voorliefde voor rock-’n-rolluit uit de fifities stapte uit het leven, nadat ze haar nieuwe kapsalon - dat moest uitgroeien tot een internationale keten - alweer verplicht moest sluiten door de lockdown. Wie was ze juist en welke dromen had ze graag verwezenlijkt? “Ze heeft al veel tegenslagen gekend, maar altijd kwam dan de vechter in haar naar boven.”

  1. Minister reageert nadat jonge kapster uit het leven stapt: “In deze corona crisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen”

    Minister reageert nadat jonge kapster uit het leven stapt: “In deze corona crisis moeten zelfstandi­gen nooit aarzelen om hulp te vragen”

    In Franstalig België is er beroering ontstaan door de dood van Alysson Jadin (24), die de voorbije weken een van de jongeren was die in de Waalse pers openlijk getuigde over haar lastige traject in tijden van corona. Door de verplichte sluiting van haar kapperszaak zag ze de toekomst somber in. Gisteren is de jonge Luikse uit het leven gestapt. Zelfs minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) reageerde op de feiten: “In deze coronacrisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen.”