Klimaatactivist Wouter Mouton bond zich vast aan de doelpaal tijdens de Bekerfinale tussen Anderlecht en AA Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatactivist Wouter Mouton bond zich vast aan de doelpaal tijdens de Bekerfinale tussen Anderlecht en AA Gent. © Photo News

PORTRET. Wie is klimaatactivist Wouter Mouton (44), die na de Ronde nu in de Bekerfinale de aandacht opeiste: “Ik wil een betere wereld, maar we moeten ook niet terug naar de prehistorie, hé”

Hij is veganist, rijdt niet met de auto, neemt nooit het vliegtuig, koopt alleen tweedehands kleding, leeft op groene stroom en kiest zijn bank zorgvuldig op ethische gronden. Maar vooral is Wouter Mouton (44) nu bekend van zijn klimaatacties met de Ronde van Vlaanderen en de finale van de Beker van België. Wie is hij? En waarom doet hij wat hij doet?

64 reacties

 • Lea Vandervorst

  4 maanden geleden
  In zwembroek op de straat lopen, doe dat aan de kust, openbare mag dat niet, zet hem de bak in
 • Johan Herman

  5 maanden geleden
  Voor iedere actie 5.000 Euro Gasboete. Zal wel rap gedaan.
 • Dirk Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Als klimaatactivist , moet hij niet in de weg lopen op wielerwedstijden en voetbalwedstrijden. Denk niet dat hij dat durft op F1 wedstrijden.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Het ecofascisme schept tal van anarchisten die als "activist" gecamoufleerd worden.
 • christian demeester

  5 maanden geleden
  Wat een onozelaar, alsof hij iets kan veranderen.
 1. Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik
  25

  Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik

  Vlaanderen gaat in beroep tegen de uitbreiding van de luchthaven in Luik. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is de impact die de uitbreiding van de luchthaven op Vlaanderen zal hebben onvoldoende onderzocht. “Vanuit Vlaanderen hebben we in het voorjaar al onze opmerkingen en bezorgdheden aan de Waalse overheid bezorgd, maar daar wordt in deze vergunning op geen enkele manier rekening mee gehouden”, stelt de Limburgse N-VA-minister.