Jo Brouns na de bekendmaking vanavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Brouns na de bekendmaking vanavond. © BELGA

PORTRET. Wie is kersvers CD&V-minister Jo Brouns? De ‘Messi van Kinrooi’, met een hart voor het boerenleven

PolitiekEen “joviale volksmens” en een “bestuurder pur sang” uit een politieke dynastie. Jo Brouns (47) zal veel tijd in zijn auto doorbrengen: voor zijn nieuwe post zal hij maar liefst elke dag 250 kilometer overbruggen van Kinrooi tot Brussel. Wie is de nieuwe Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw? 

  1. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
    Ichtegem

    Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

    Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.