De mysterieuze 'meneer Van Mossel' die in Vlaanderen momenteel alle autogarages opkoopt, heet eigenlijk gewoon Eric Berkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
De mysterieuze 'meneer Van Mossel' die in Vlaanderen momenteel alle autogarages opkoopt, heet eigenlijk gewoon Eric Berkhof. © RV

PORTRET. Wie is die mysterieuze ‘Van Mossel’, de Nederlandse autokeizer die alle Vlaamse garages opkoopt? “Vele kleintjes maken samen één grote”

Van Mossel: op steeds meer Vlaamse showrooms prijkt plots die naam. Van Ford tot Peugeot, van Opel tot Mercedes-Benz. Zonder onderscheid van merk slokt hij ze allemaal op en is hij intussen de Vlaamse marktleider in autoconcessies. Portret van de onbekende ‘mosselman’ die eigenlijk Eric Berkhof (58) heet. Als zoon van een Vlaamse moeder en Nederlandse vader startte hij in 1982 als stagiair in een Volkswagen-garage. Vandaag is hij één van de succesvolste zakenmannen van Nederland: “Maar toch mag elke klant mij nog altijd bellen.” 

 1. Europa geeft België budgettaire ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers
  19

  Europa geeft België budgettai­re ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers

  De Europese Commissie geeft België en de andere lidstaten van de EU een jaar langer budgettaire ademruimte. Na de coronapandemie zijn het nu de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en aanhoudende verstoring van de toeleveringsketens die de Commissie doen beslissen om de strikte begrotingsregels in het vriesvak te stoppen. Toch is het dagelijks bestuur van de Europese Unie scherp in zijn rapport van ons land.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.