Alexander De Croo met vader Herman De Croo, 1977
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo met vader Herman De Croo, 1977 © Photo News

PORTRET. Wie is Alexander De Croo, Belgiës kersverse premier? “Hij kent niks van politiek”, zei zijn moeder ooit. Ze kreeg ongelijk

België heeft iets met dynastieën. Net als de vorige premier Charles Michel is Alexander De Croo (44) een “zoon van”. Nochtans stond het in geen enkele ster geschreven dat de introverte Alexander, die meer van cijfertjes dan van woorden hield, in de voetsporen van zijn extraverte praatvaar van een vader zou treden. 

47 reacties

 • Alain en Karin

  2 jaar geleden
  Hij is een politieker want hij doet alles alleen voor hemzelf. Hij heeft ons verraden 10 jaar geleden en nu ook.
 • Marc Huyghe

  2 jaar geleden
  Waar blijft de beloofde 1000 euro voor de mensen die bleven werken tijdens de Lockdown? Windeieren leggen voor de gewoon werkende mens. We hebben een tijdje terug een van deze soort gehad en die kost ons nog steeds veel geld.
 • Marc Huyghe

  2 jaar geleden
  Jammer, het was beter een Waalse sos of een Waalse groene geweest! Nu zal enkel de werkende Vlaming de rekening betalen. De kapitaalkrachtigen zullen mooi onder zijn vleugels verscholen worden. We zullen zweten voor een almoesje.
 • Jean Geelen

  2 jaar geleden
  Alexander De Croo lijkt mij in de gegeven omstandigheden de beste roerganger. Hij is verstandig, heeft tonnen ervaring, laat zich niet snel opjagen en is een blauwe met een sociale ingesteldheid.
 • kurt DE BACKER kurt

  2 jaar geleden
  Grootste verliezers van de lezingen maar toch premier legt da maar is uit. Is dit onze democratie zou me zelf schamen maar tja het loon dat hij nu krijgt