Karel Pinxten.
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Pinxten. © Photo News

PORTRET. Reisjes naar Crans-Montana en Cuba, prospectie voor een wijngaard en jacht-uitstapjes naar kastelen: de opkomst en ondergang van Karel Pinxten

Voor oud-politicus Karel Pinxten (69) leek ooit een grootse toekomst weggelegd binnen de CVP en de Belgische politiek. Vanochtend trok het Europees hof van Justitie definitief een streep onder zijn loopbaan. Volgens het Hof staat het vast dat Pinxten zich als lid van de Europese Rekenkamer heeft verrijkt op kosten van zijn werkgever. Waar en wanneer liep het mis?

42 reacties

 • marc rooms

  1 jaar geleden
  Als u of ik zo moesten stelen van onze werkgever, komt de deurwaarder alles opschrijven en ga je zelf achter de tralies. Deze blijft rustig op zijn pensioen. De ander brengt nog een ziektebriefje binnen.
 • roger martens

  1 jaar geleden
  Dat die man zich nog op straat durft te tonen. Als ik in zijn positie stond zou ik ook goed zijn voor iedereen . Dikke schande .
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Dit noemen ze dan politieke afrekening.Wat men ook vertelt ,ken Pinxten persoonlijk en als mens doet ie alles voor bevolking(mag ook even vermeld).en waar ie kon helpen deed,doet ie het.
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Is maar eentje van de velen die een beetje gestraft wordt. Hij zal geen honger lijden en hetgeen hij heeft gestolen moet hij niet terug geven. Een burger wordt anders aangepakt na zo een diefstal.
 • Jeaninne Bonduwe

  1 jaar geleden
  En moet hij ook alle kosten van zijn snoepreisjes terug betalen? Of is dat terug voor de hardwerkende burger?