Het gerecht is een onderzoek gestart naar de gynaecoloog, het AZ Delta in Torhout opent ondertussen een meldpunt
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerecht is een onderzoek gestart naar de gynaecoloog, het AZ Delta in Torhout opent ondertussen een meldpunt © Benny Proot/RV

PORTRET. Gynaecoloog Geert V. leefde als God de Vader in Torhout, maar hoogmoed kwam voor de val

Decennialang had Geert V. (70) het voor het zeggen als enige gynaecoloog in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Een deel van de jonge Torhoutse bevolking werd ter wereld gebracht door de gepensioneerde arts, die in al die tijd geroemd werd voor zijn sympathie en meegaandheid. V. zwaaide de plak en kreeg bakken vertrouwen, die hij uiteindelijk misbruikte. En ook in 2004 kwam zijn hoogmoed voor de val.

19 reacties

 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Wat voor onzin is me dit! De enige die er bij was, was zijn moeder maar die heeft hij blijkbaar niets gevraagd!? In de plaats daarvan: wettelijk ontoelaatbare opzoekingen naar gevoelige en andere persoonsgegevens van een derde en vage beschuldigingen die niet te bewijzen zijn en, als ze al gegrond zouden zijn, al lang verjaard.
 • DANNY DE CLERCK

  1 maand geleden
  Het wordt hier leuk ; men kan al iemand schuldig bevinden zonder de echte details te kennen,zonder de verdediging gehoord te hebben , én zelfs al de straf bepalen !!
 • Dary Depoorter

  1 maand geleden
  Ik ben 4 maal bevallen met hem toen er bij mijn tweede zwangerschap ik was toen 2 maanden zwanger dat er bij mij een ovarium cyste ontdekt werd van een pompelmoes groot deze is door GV met succes verwijderd alsook een eierstok toch ben ik nog bevallen van een heel kerngezonde dochter voor mij is en blijft hij een topdokter respect
 • Herwig Laenen

  1 maand geleden
  De dokter heeft geen enkele medische fout gemaakt en valt niets te verwijten. Blijkbaar zouden sommigen niet liever willen dan dat artsen peperdure verzekeringen gaan afsluiten om zich tegen gelijk welk risico in te dekken. De ziekteverzekering zal de kosten wek dekken. En anders de patiënt. Ik bedankelijk feestelijk voor die Amerikaanse toestanden.
 • Manten Kalle

  1 maand geleden
  Als ze tekenen voor een anonieme donor, moeten ze achteraf niet komen zagen.
 1. Gynaecoloog die eigen sperma zou gebruikt hebben voor kunstmatige inseminaties reageert: "Ik heb toch geen moord begaan?”
  PREMIUM
  Torhout

  Gynaeco­loog die eigen sperma zou gebruikt hebben voor kunstmati­ge insemina­ties reageert: "Ik heb toch geen moord begaan?”

  Een dag nadat hij in opspraak kwam omdat hij in de jaren 1980 z’n eigen sperma zou gebruikt hebben bij kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis, zit gynaecoloog Geert V. (70) allesbehalve in zak en as. De arts neemt een advocaat onder de arm en klinkt strijdvaardig. “Ik beging geen misdrijf”, zegt hij. “Ik heb gewoon mensen geholpen.” Bij het AZ Delta kwamen intussen al een 10-tal meldingen binnen van ongeruste ouders of donorkinderen.
 2. Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Ook Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. "Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee", zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers. Ze schaart zich daarmee achter een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
 3. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.