Felix Alen (midden) tijdens het VT4-programma 'Koken met een sterretje' met zijn mentor en goede vriend Felice (links) en chef-kok Wout Bru (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Felix Alen (midden) tijdens het VT4-programma 'Koken met een sterretje' met zijn mentor en goede vriend Felice (links) en chef-kok Wout Bru (rechts) © SBS BELGIUM

PORTRET. Felix Alen, de tv-kok die een wrang gevoel overhield aan al die kookprogramma's: "Iemand als Piet Huysentruyt speelt een spelletje”

“Als ik al mijn plannen wil verwezenlijken, heb ik nog twee levens nodig”, lachte Felix Alen dertien jaar geleden. Er was hem nog even gegund maar vandaag is de topchef op zijn 71e overleden. Na zijn legerdienst hielden koning Boudewijn en koningin Fabiola hem van zijn droom om de wereld rond te varen. Vervolgens werd hij bekend als een van de eerste koks op televisie en groeide hij uit tot een icoon van de Vlaamse feestzalen.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?