Felix Alen (midden) tijdens het VT4-programma 'Koken met een sterretje' met zijn mentor en goede vriend Felice (links) en chef-kok Wout Bru (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Felix Alen (midden) tijdens het VT4-programma 'Koken met een sterretje' met zijn mentor en goede vriend Felice (links) en chef-kok Wout Bru (rechts) © SBS BELGIUM

PORTRET. Felix Alen, de tv-kok die een wrang gevoel overhield aan al die kookprogramma's: "Iemand als Piet Huysentruyt speelt een spelletje”

“Als ik al mijn plannen wil verwezenlijken, heb ik nog twee levens nodig”, lachte Felix Alen dertien jaar geleden. Er was hem nog even gegund maar vandaag is de topchef op zijn 71e overleden. Na zijn legerdienst hielden koning Boudewijn en koningin Fabiola hem van zijn droom om de wereld rond te varen. Vervolgens werd hij bekend als een van de eerste koks op televisie en groeide hij uit tot een icoon van de Vlaamse feestzalen.

  1. Van Ranst over stijgende coronacijfers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

    Van Ranst over stijgende coronacij­fers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

    Op het Overlegcomité van volgende week vrijdag wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”