BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. “Een CEO met zo’n zwaard boven zijn hoofd, daar kan je niks meer mee doen. Dat blijft aanslepen en eindigt slecht”

Hoeveel krassen kan een blazoen verdragen? Zondagavond kreeg bpost-CEO Jean-Paul Van Avermaet (53) het antwoord op die vraag. Er zijn de tegenvallende jaarcijfers, de gecrashte beurswaarde, de vaudeville van pakjes die bleven liggen in de tweede coronagolf, maar de olifant in de kamer bleef dezelfde: het onderzoek van de Belgische Mededingingsautoriteit naar prijsafspraken in de beveiligingssector, toen Van Avermaet de Belgische tak van G4S leidde. “Dinsdag in de Kamercommissie moet hij zijn beslissende gevecht voeren”, klonk het vorige week nog. Maar zover komt het dus niet. De federale regering, meerderheidsaandeelhouder van bpost, drong zondag aan op het onmiddellijke ontslag van Van Avermaet. 

25 reacties

 • Philippe Legrand

  1 jaar geleden
  Je zou denken de juiste man op de juiste plaats, maar neen. Hier een Franstalige en daar een Nederlandstalige. Kennis hoeft niet alleen bekken in de juiste taal. Wie hebben we hier nog op het schab liggen van de politieke vrienden die dat zou kunnen. Je wil het kapot, laten we er dan een overheidsbedrijf van maken. Altijd prijs.
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Een half miljoen ontslagvergoeding om een jaar in dienst te zijn? Ik wil daar ook wel een jaartje de boel zogezegd runnen en dan een half miljoen in mijn nek krijgen.. goed verdiend zeg ik.
 • Jean-Marie Gijsen

  1 jaar geleden
  De CEO's van de laatste 20 jaren op de post weten niet eens hoe een postzegel er uit ziet. Zwijg stil van tarieven. Ze kennen geen jota van het bedrijf, als ze er al eens ooit geweest zijn.. De enigste die werken bij BPost zijn de bestellers. Geld voor CEO's moeten ze verdelen aan die mensen die er effectief werken. De postbodes.
 • De Waarheid

  2 jaar geleden
  Werk niet goed gedaan is opstappen zonder rijkelijke ontslagvergoeding hopelijk? Zo neen, in de volgende contracten dit inbouwen zodat ze eens hun best doen om alle voorwaarden op te volgen/uit te voeren.
 • Steve Van Der Vekens

  2 jaar geleden
  Een waar pest-beleid dat er met die pakjes gevoerd wordt, en als je niet dreigt met uw advocaat, blijft uw pakje daar bij Bpost liggen, terwijl ze u vierkant uitlachen, want daar hebben ze toch zo´n plezier in.
 1. Of we moeten vrezen voor lockdown door RSV-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”
  Play

  Of we moeten vrezen voor lockdown door RS­V-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”

  Viroloog Steven Van Gucht roept op om op te letten tijdens een bezoek of bijeenkomsten met baby's: “RSV circuleert typisch tijdens de wintermaanden en treft vooral de allerjongsten”. In combinatie met een stijgend aantal Covid-infecties, zorgt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen voor toenemende druk op de zorgsector.