Francisca Bostyn is de tijdelijke nieuwe administrateur-generaal ad interim van de Staatsveiligheid, omdat Jaak Raes met gezondheidsproblemen kampt.
Volledig scherm
PREMIUM
Francisca Bostyn is de tijdelijke nieuwe administrateur-generaal ad interim van de Staatsveiligheid, omdat Jaak Raes met gezondheidsproblemen kampt. © Facebook

PORTRET. De nieuwe bazin van de Staatsveiligheid, die met haar Fiatje iedere BMW verrast

“Een ongelooflijk intelligente vrouw die op twee seconden een complex dossier begrijpt en bovendien erg joviaal is.” Oud-collega’s hebben uitsluitend lof voor Francisca Bostyn, de veertiger uit Izegem die al zeker tot eind november administrateur-generaal van Staatsveiligheid is. “Haar geheime wapen? Dat ze als vrouw zwaar wordt onderschat, zéker in haar Fiat 500.”

24 reacties

 • Michel Wanquet

  2 maanden geleden
  @karine roeland: een beetje politicus rjdt gratis met het openbaar vervoer, dus nul extra inkomsten
 • Catherine Mistiaen

  3 maanden geleden
  Een vrouw aan de leiding van uitsluitend mannen, dat kan ideaal zijn. Want mannen luisteren gemakkelijk naar een vrouw aan de top, dat is geen enkel probleem. En mannen onderschatten de vrouwen helemaal niet, integendeel. Vrouwen worden door mannen vaak óverschat. Maar geen probleem, vrouwen zitten altijd veilig: als het scheef loopt, is er altijd wel een man in de buurt, die in alle stilte, de redding brengt ...
 • rudy Willemse

  3 maanden geleden
  Zoals de meeste gesteund door een politieke partij… in dit geval CD&V, dat helpt natuurlijk om als geniaal beschouwd te worden. Geniale mensen zonder partij binding bestaan er niet veel. Maar toch veel succes met uw benoeming.
 • eric brack

  3 maanden geleden
  Hij kent haar en haar kent hem. Of je nu met een Fiat of BMW rijdt, dat bepaald nog altijd niet je competenties.
 • Leo Van der Vorst

  3 maanden geleden
  Er is altijd hoop indien een bekwaam en ego-loos persoon het voor het zeggen heeft.