Peter Vandamme in de politierechtbank in Brugge tijdens de zaak van een jongen die met de Porsche van zijn ouders door Jabbeke racete.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Vandamme in de politierechtbank in Brugge tijdens de zaak van een jongen die met de Porsche van zijn ouders door Jabbeke racete.

PORTRET. Brugse politierechter Peter Vandamme: geen blad voor de mond en geen ‘gepamper’

Snoeihard in toga, flamboyant eens hij de rechtszaal uitstapt. De Brugse politierechter Peter Vandamme (59) haalde dinsdag opnieuw alle kranten, nadat hij onverbiddelijk was voor de corona-overtreders die zich bezondigden aan lockdownfeestjes. “Kluchtigaards als jullie kunnen in de gevangenis gaan feesten”, zei hij. Vandamme: een rechter, operafanaat en kleinzoon van een burgemeester.

36 reacties

 • Dieter Devreeze

  1 maand geleden
  Weinig rechters waarvan zo vaak een vonnis door het hof van beroep herroepen wordt dan deze. Dus straffe taal, maar uiteindelijk weinig resultaat
 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  Straf die mensen en geef ze 3 jaar. Dan moeten ze zitten. Egoïsme dient in deze tijden hard gestraft te worden. Misdaad tegen de medemens
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  Is wel een super goede rechter maar,dat is allemaal veel geblaat en weinig wol,die gasten lopen direct weer op straat,de meesten zien nooit de binnenkant van een cel ,en hun boete betalen ze meestal toch niet want ze hebben zogezegd niets
 • Martin Maebe

  2 maanden geleden
  @Ivan Smissen: Die man heeft buiten de rechtszaal óók recht op een leven, mét humor, mét passie, mét verdriet en mét plezier! Ik heb die man nog nooit ontmoet en al zeker niet vanop een beklaagdenbank, maar hij zou mijn vriend kunnen zijn. Alleen deel ik niet zijn passie. Ik ben geen operafan.
 • Bernard Loncke

  2 maanden geleden
  Lockdown feestjes geen genade. Absoluut. Maar ik vraag me af of hij de top van de VLD ook gaat berechten want er zijn bewijzen en het was ook een lockdownfeestje. Maar politiekers mogen wat meer! Vooral Alexander: alles voor mij en niks voor een ander!
 1. Brugse politierechter snoeihard voor aanwezigen op lockdownfeestjes: “We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtigaards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten”
  PREMIUM
  Brugge/Dentergem/Tielt

  Brugse politie­rech­ter snoeihard voor aanwezigen op lockdown­feest­jes: “We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtig­aards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten”

  “Het is voor iedereen lastig. Denk je dat ik niet liever aan een zwembad zou zitten of zo?” De Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend bijzonder streng voor coronaovertreders die een lockdownfeestje hadden bijgewoond of georganiseerd. Ze kregen allen een effectieve gevangenisstraf. Dat er de voorbije maanden veel mensen de regels niet hebben nageleefd, wordt pijnlijk duidelijk in de politierechtbank. In Brugge behandelen ze twee weken lang alleen maar coronadossiers.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!