Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

Pollenseizoen gestart met ‘tsunami aan stuifmeel’: “Hopelijk blijft het bij deze piek want anders ziet het er niet goed uit voor allergische mensen”

Half februari is het stuifmeelseizoen van start gegaan met de pollen van de els en de hazelaar. Vorige week werd al meteen een recordpiek gemeten van ruim 4.500 stuifmeelkorrels per kubieke meter in Limburg. Pneumoloog-allergoloog Marc Piessens houdt alvast zijn hart vast. Hij hoopt dat het bij deze piek blijft en de rest van het seizoen ‘normaal’ verloopt, want anders ziet het er niet goed uit voor mensen die allergisch zijn.

9 reacties

 • Stephaan Van Synghel

  1 jaar geleden
  We zouden dan eens echte bossen moeten hebben ,zouden we het dan nog overleven , of moeten we deze bomen uitroeien
 • JULIEN DUVILLE

  1 jaar geleden
  @mikevandeputte diprophos is een cortisone spuit, wordt niet gebruikt als jaarlijkse inenting. @gunthervandereeken ze verliest niet aan kracht, de werking blijft 6 tot 8 weken. Het pollenseizoen is gewoon veel heviger. Ik heb het ene jaar maar 1 nodig, andere jaren 2. Dit jaar de eerste al gehad.
 • Johan Kesteloot

  1 jaar geleden
  Ik neem desloratadin. Helpt perfect want als je nu niest... Ik ga de rest niet zeggen maar dan bekijken ze je. Mvg Johan kesteloot
 • Johan Streulens

  1 jaar geleden
  Hooikoorts samen met corona verschijnselen (= snotteren, niezen, kuchen..)? Wens jullie alle geluk in de komende dagen om niet verkeerd begrepen te worden..
 • Gunther Van Der Eeken

  1 jaar geleden
  Diphropos doet inderdaad wonderen, maar verliest jaar na jaar aan kracht als je het jaarlijks gebruikt
 1. 1 op de 5 kampt met hooikoorts. “Seizoen is ook almaar heviger en langer”: allergoloog legt uit wat je ertegen kan doen
  PREMIUM

  1 op de 5 kampt met hooikoorts. “Seizoen is ook almaar heviger en langer”: allergo­loog legt uit wat je ertegen kan doen

  Naar schatting kampt één op de vijf landgenoten met een allergie voor boom-, gras- en/of onkruidpollen. En helaas, het seizoen begint steeds vroeger én wordt almaar langer. Voor hooikoortspatiënten zijn de daarmee gepaard gaande niesbuien, verstopte neus en jeukende ogen allesbehalve een pretje. Professor en allergoloog Didier Ebo van het UZA legt uit hoe je het draaglijk kan houden.