Een Nederlandse agent met stroomstootwapen. In Rotterdam werd vorig jaar gestart met het project.
Volledig scherm
Een Nederlandse agent met stroomstootwapen. In Rotterdam werd vorig jaar gestart met het project. © ANP

Politiezones die tasers moeten testen, krijgen wapens niet gekocht

Het proefproject waarbij veertien politiezones in ons land één jaar lang stroomstootwapens mogen gebruiken, loopt niet van een leien dakje. De verschillende korpsen krijgen de wapens niet aangekocht en kunnen dus niet aan de opleiding beginnen. Ook de vakbonden hebben nog altijd hun bedenkingen.

10 reacties

 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  de politie word meer en meer belaagd dus moet er iets zijn om zich te beschermen want meer en meer geweld op komst!!
 • Resist You

  5 jaar geleden
  Moordwapen dus nog erger dan een vuurwapen !Stel iemand heeft een zwak hart of dergelijke....
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  En maar goed zo ,vind het gewoon beestachtig zo'n dingen bovendien zal er maar al te graag onverantwoord gebruik van gemaakt worden ,beste voorbeeld is Amerika waar ze de dingen gebruiken ook al sta je met je armen in de lucht.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Tasers of pistolen. Welke buger kan daar op tegen zijn ? De niet zo brave burger waarschijnlijk. De anderen krijgen er geen op hen gericht. Of het moet zijn dat het een wapen is van een niet zo brave burger.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Wat een knoeiboel. Maar het mag gezegd worden: als het om projecten gaat die mislukken zijn wij wel de beste. Dat mag gezegd worden.
 1. Weyts (N-VA) neemt extra maatregelen om lerarentekort aan te pakken, coalitiepartner CD&V is kritisch: “Een echte langetermijnvisie ontbreekt”
  UPDATE
  78

  Weyts (N-VA) neemt extra maatrege­len om lerarente­kort aan te pakken, coalitie­part­ner CD&V is kritisch: “Een echte langeter­mijn­vi­sie ontbreekt”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het lerarentekort, dat op recordhoogte staat, aan te pakken. Er komen meer mogelijkheden voor ‘gastleraren’, bedrijven zullen werknemers kunnen uitsturen naar het onderwijs en startende leerkrachten moeten sneller rechten kunnen opbouwen. Coalitiepartner CD&V vindt het goed dat er nieuwe maatregelen komen, maar mist een “echte langetermijnvisie”.