Op 18 november vond er protest plaats in Brussel.
Volledig scherm
Op 18 november vond er protest plaats in Brussel. © BELGA

Politievakbonden kijken uit naar maandag: “We verwachten veel van onderhandelingen”

De vakbonden bij de politie verwachten veel van de heropstart van de sectorale onderhandelingen. Dat zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.

 1. Open Vld en CD&V willen wet op kernuitstap “volledig herzien”, maar dat sluit Groen uit: “Kernuitstap zal worden gerealiseerd, mits vertraging”
  UPDATE
  50

  Open Vld en CD&V willen wet op kernuit­stap “volledig herzien”, maar dat sluit Groen uit: “Kernuit­stap zal worden gereali­seerd, mits vertraging”

  Groen wil nog altijd de kernuitstap realiseren, maar dan “in stapjes”. Dat heeft Groen-vicepremier Petra De Sutter gezegd in ‘De Zevende Dag’ op Eén. Open Vld en CD&V pleiten er ondertussen voor om de wet op de kernuitstap grondig aan te passen, maar daar wil De Sutter niks van weten. “De huidige federale regering zal die wet niet afschaffen of fundamenteel wijzigen.”
 2. Politie voert opnieuw actie op luchthavens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, zeven vluchten vertraagd op Brussels Airport
  Play

  Politie voert opnieuw actie op luchtha­vens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, zeven vluchten vertraagd op Brussels Airport

  De politievakbonden voeren vrijdag opnieuw actie op de luchthavens van Brussel en Charleroi. Daardoor zijn vanochtend op Brussels Airport zeven vluchten met vertraging vertrokken, meldt Nathalie Pierard, woordvoerder van de luchthaven. De vertraging liep op tot maximaal veertig minuten. In Charleroi is het gemeenschappelijk vakbondsfront om 11 uur samengekomen voor een filterblokkade die tot halverwege de namiddag zou duren.