Wijkagent neergestoken in Peer door 11- of 12-jarige
Volledig scherm
PREMIUM
Wijkagent neergestoken in Peer door 11- of 12-jarige © RV

Politievakbond slaakt noodkreet nadat tiener agent neersteekt: “Dit worden Amerikaanse toestanden”

In het Limburgse Peer heeft een 12-jarige jongen gisterennamiddag genadeloos uitgehaald naar een wijkagent die op dat moment het verkeer regelde. Tijdens een verhitte discussie met zijn 17-jarige broer en hun mama, haalde de jonge tiener zijn mes tevoorschijn en stak hij de agent niets ontziend in de rug. De agent zeeg neer en werd buiten levensgevaar naar het ziekenhuis weggebracht, de jongen kon worden opgepakt. “Nu zelfs minderjarigen geen ontzag meer hebben voor het uniform, dreigt het ergst denkbare op ons af te komen”, reageert de politievakbond verbolgen. 

  1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
    PREMIUM
    Grembergen

    Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

    De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.