Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photonews

Politievakbond luidt opnieuw noodklok over gebrek aan middelen: "Zelfs geen harde schijven om computers uit te lezen"

Verscheidene diensten binnen de federale gerechtelijke politie kampen met een chronische onderbezetting en een acuut gebrek aan middelen. Daar waarschuwt politievakbond Sypol voor. "De Federal Computer Crime Unit heeft zelfs geen harde schijven om in beslag genomen computers uit te lezen", zegt Sypol-afgevaardigde Ruddy Callewaert.

48 reacties

 • Geert Landsman

  4 jaar geleden
  Ik wil weten waar ons geld heen gaat, want we betalen ons krom maar geen enkele dienst werkt of heeft middelen. Geen enkel.
 • Georges Vande Velde

  4 jaar geleden
  Staken mensen ! De Belgische besmettelijke ziekte uitgevonden door de politieke vakbonden en aan alle overheden doorgegeven !! Geen genezing mogelijk want het vaccin is de overheid zelf en dat werkt niet!!
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Zouden ze intussen al wc-papier hebben? Daar was in het verleden ook een dringend tekort aan.
 • Daniel Bamps

  4 jaar geleden
  zolang er genoeg personeel is om te gaan flitsen is er niks aan de hand.
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  gerecht is niet beter maar als men dan iets aanslaat "beslag" die politie of gerecht zou kunnen gebruiken verkopen liever aan 30€ in hun fin shop Die mensen moeten allen werken met materiaal die niet waardig is sinds W10 waarom geen soort Linux voor hen! velen mogen blij zijn niet voor de staat te werken!! armtierig!!
 1. PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jambon”

  PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jam­bon”

  Volgens oppositiepartij PVDA kwamen er vorig jaar maar 668 sociale woningen bij in Vlaanderen. De partij baseert zich daarvoor op cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). “De N-VA brengt de sociale woningbouw ei zo na tot stilstand”, zegt Vlaams parlementslid Jos D’Haese. Maar volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele bekijkt PVDA de cijfers met een “eenzijdige blik” en zijn er in totaal 2.808 nieuwe sociale woningen bijgekomen in 2021.
 2. Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Slachtof­fers geweldda­den moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
 1. Oekraïners kunnen ingangsexamen voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

  Oekraïners kunnen ingangsexa­men voor hoger onderwijs afleggen in Brussel

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts geeft Oekraïense vluchtelingen de kans om deze zomer in Brussel ingangsexamens af te leggen die toegang geven tot hoger onderwijs in Oekraïne. Op die manier verliezen jongeren hun kans op een bachelor- of masteropleiding niet. De N-VA-minister wil zo gehoor geven aan een oproep van de Oekraïense regering. Vlaanderen zal instaan voor een locatie en al het nodige materiaal: de Oekraïners zorgen zelf voor het toezicht tijdens de ingangsexamens.