Zo vraagt Pascal Smet (sp.a) zich onder meer af of de controle echt een prioriteit was voor de politie.
Volledig scherm
Zo vraagt Pascal Smet (sp.a) zich onder meer af of de controle echt een prioriteit was voor de politie. © Belga/Photo News

Politievakbond eist excuses van Pascal Smet voor zijn uitlatingen over rellen Anderlecht

De socialistische vakbond ACOD eist excuses van Brussels staatssecretaris Pascal Smet voor zijn bericht over een politieachtervolging en de rellen in Anderlecht van afgelopen weekend. De vakbond reageert met "verontwaardiging en onbegrip" op het bericht van Smet. Eerder had ook de liberale politievakbond VSOA al kritiek geleverd op Smet.

53 reacties

 • Mi Janssens

  1 jaar geleden
  Respect voor de orde en politie is vereist ze hebben het al moeilijk genoeg! Wie zo oproer wil stoken in het land en dan nog in deze crisis tijd moet ontslag nemen. Onze grote politiekers van vroeger zouden niet geaarzeld hebben om hem buiten strijd te zetten. Dit mag nu eens gezegd worden.
 • boudewijn schepers

  1 jaar geleden
  Als hij ooit nog enig respect wilt krijgen, van burgers die de wetten volgen, biedt hij nu zijn ontslag aan.
 • alain lammens

  1 jaar geleden
  Mr De Smet wil blijkbaar dat er vanaf heden geen politiepatrouilles meer gebeuren ? Zo vraagt hij zich onder meer af of de controle echt een prioriteit was voor de politie. Wanneer iemand de vlucht neemt bij een politiecontrole is er iets aan de hand, punt ! Wat er aan de hand is, is voor de politie op dat moment giswerk ! Het kan van alles zijn ! Ze doen hun werk punt ! Beschamend voor een staatssecretaris om hier politiek gewin uit te halen !
 • mieke kenis

  1 jaar geleden
  Wie wil nog zorg- of veiligheidspersoneel zijn binnenkort? Respect aub.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Dat De Smet zich nuttig maakt en gaat helpen als zorgverlener. Dan heeft hij ineens antwoord op zijn vraag. Plus: als je vlucht, weet politie niet waarom en het duiden op een ernstige reden. Coronacrisis of niet.