photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Politieman lekt info aan terreurverdachten: "Oproepen, patrouilles, invallen... Ze konden alles live volgen"

Een Brusselse politieman zit in de cel omdat hij ­terreurverdachten info zou hebben doorgespeeld over een onderzoek tegen hen. Dat deed hij via de ­berichtendienst ­WhatsApp.

 1. Zestiger opgepakt die minderjarige migranten in Maximiliaanpark seksueel misbruikt zou hebben
  Brussel

  Zestiger opgepakt die minderjari­ge migranten in Maximili­aan­park seksueel misbruikt zou hebben

  Het Brusselse gerecht heeft een 64-jarige man opgepakt die minderjarige migranten in het Maximiliaanpark seksueel zou misbruikt hebben. Dat meldt het Brusselse parket. De man, M.D., is onder aanhoudingsbevel geplaatst voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen op minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij was al eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten.
 2. INTERVIEW. Waarom metalfestival Alcatraz wél door kan gaan: "In de moshpit zal het lijken alsof corona niet bestaat”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Waarom metalfesti­val Alcatraz wél door kan gaan: "In de moshpit zal het lijken alsof corona niet bestaat”

  Waar Pukkelpop niet in slaagde, zal metalfestival Alcatraz midden augustus wel lukken: het organiseren van een groot muziekfeest zonder de minste beperking tussen de hoogstens 12.000 dagbezoekers. Zelfs zonder social distance en mondmasker. Het geheim? “Wij laten vooraf zelfs geen antigeen-, maar uitsluitend PCR-testen toe”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “De honger bij onze metalfans is intussen zo groot dat zij deze strenge maatregelen zelfs toejuichen.”
 1. Garagepoort waar gedetineerden Brusselse justitiepaleis binnenkomen al 6 weken kapot
  Update

  Garage­poort waar gedetineer­den Brusselse justitiepa­leis binnenko­men al 6 weken kapot

  De metalen garagepoort waarlangs de gedetineerden het Brusselse justitiepaleis worden binnengebracht, is al 6 weken kapot. Diezelfde ingang kan ook worden afgesloten met een tweede, houten poort, maar die heeft het eerder deze week ook begeven. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Volgens de Regie der Gebouwen worden beide poorten morgen hersteld. De zittingen kunnen gewoon plaatsvinden