"Ik ben politieman, maar boven alles ben ik een mens. Ik heb ook gevoelens. De dood van Mawda heeft me gebroken. "
Volledig scherm
PREMIUM
"Ik ben politieman, maar boven alles ben ik een mens. Ik heb ook gevoelens. De dood van Mawda heeft me gebroken. " © BELGA

Politieman die Mawda doodschoot getuigt voor de rechter: “Haar dood heeft me gebroken”

Als hij het nog eens kon overdoen, had V.J. zijn wapen in de holster laten zitten de nacht dat hij de Koerdische peuter Mawda (2) doodschoot. “Maar toen zag ik geen andere oplossing dan schieten.” Voor het eerst getuigde de inspecteur openlijk over die fatale politieachtervolging.

16 reacties

 • Alain Fastenaekels

  1 jaar geleden
  Veel sterkte voor de agent ! Die zijn werk deed en er voor gestraft word .waar zitten de collega's ?
 • ERIC BRUYNINCKX

  1 jaar geleden
  Het verlies van een kind is voor elke ouder een drama, wat ook de omstandigheden zijn. Niettemin 122 jaar geleden publiceerde de bekende schrijver Emile Zola zijn open brief " j'accuse" als reactie op een rechtszaak Dreyfus... vandaag in 2021 zijn we allen getuigen van een rechterlijke dwaling ... de verantwoordelijken gaan vrijuit. Uit respect voor alle politiemensen die zich inzetten voor onze maatschappij, mogen we verwachten dat de advocaat van de politieman in beroep gaat. Eric Bruyninckx
 • Sabin Schoofs

  1 jaar geleden
  Bart Timperman, hebt u de voeten nog op de grond? Waar is uw schuldgevoel om dit zo te beoordelen?
 • Rolande Vogt

  1 jaar geleden
  Die agent moest niet gestraft worden..die had opdracht gekregen auto te doen stoppen..die .die moesten gestraft worden.. zijn de ouders..die hebben hun kind aan grote gevaar blootgesteld.en niets ondernomen om die auto te doen stoppen.
 • Alain Fastenaekels

  2 jaar geleden
  Veel sterkte  aan de agent , 
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.