Van links: Vlaams minister Ben Weyts, voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
Van links: Vlaams minister Ben Weyts, voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Belga, Photo News

Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwijgen over PFOS-affaire: “Laat onderzoekscommissie haar werk doen”

Via zijn woordvoerder heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigd dat hij al in 2017 op de hoogte was van de PFOS-vervuiling. “Dat hebben we nooit ontkend, integendeel”, zegt hij aan VRT NWS. Ook voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft voorlopig geen inhoudelijke commentaar op het dossier. “Ik betreur wel dat sommigen nu gestart zijn met een spelletje zwartepieten. Daar doe ik niet aan mee”, zegt Schauvliege in een reactie aan Belga.

148 reacties

 • Rudy Steyleman

  1 maand geleden
  De Vlaamse regering moet opstappen! Met de gezondheid van de mensen spelen is opkrassen!
 • Kato De Cock

  1 maand geleden
  Dit is duidelijk een doofpotverhaal geweest om de Oosterweelwerken niet nog meer te hinderen. Ondanks onschendbaarheid, Vlaamse regering die niet kan vallen, enzoverder zouden deze ministers en mss OVAM ook gestraft moeten worden wegens misdaden. Maw ongelegen, schadevergoedingen en evt celstraf voor de verantwoordelijken voor dit.
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  In de politiek mag je van het land zelfs een vuilnisbelt maken of hoef je ook niet aanwezig te zijn, om elke maand royaal betaald te worden. In de privé hadden ze hun bureau al lang mogen leegmaken.
 • yvo mast

  1 maand geleden
  Laten we ook eens gaan kijken in Balen en Olen wat daar in de grond zit? Als men daar water uit de grond haalt ziet het dikwijls grijs. Denk dat we half België moeten afgraven en het zand dumpen onder de autostrades. Er worden stalen genomen van de wegen maar ze zouden de stalen niet alleen van de beton of asfalt moeten nemen maar ook 30 a 50 cm dieper om te zien of er geen vuile grond gedumpt is.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Kijk vooral naar het begin van deze affaire, waar bepaalde partijen er alles aan deden om toch geen onderzoekscomissie toe te laten, dan weet je eigenlijk al genoeg waar de verantwoordelijkheid zit. Nu hebben ze ondertussen allemaal al hun kar gekeerd, om hun imago niet verder te beschadigen, maar helemaal in het begin was het heel duidelijk welke partijen (vooral CD&V en NVA) de zaak in de doofpot wilden hebben, en daarvoor zelfs de eigen minister op het matje riepen.
 1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.