BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Politieke barometer bevestigt score N-VA in onze eigen Grote Peiling

N-VA zou afgetekend de verkiezingen winnen als die vandaag zouden plaatsvinden. De partij van Bart De Wever en Theo Francken zou 32,4 procent van de stemmen halen. Dat blijkt uit de politieke barometer van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre. De resultaten van de bevraging bevestigen die van onze eigen Grote Peiling begin deze maand. Al doet oppositiepartij sp.a het nu slechter met nog geen tien procent.

226 reacties

 • Deborah Steelandt

  5 jaar geleden
  Peilingen zijn propaganda. Ik vind ze niet nodig. Omdat je dan puur strategisch denkt. Als je een goed beleid voert, spreekt het beleid voor zichzelf. Als je dat al nodig hebt, is het een teken dat het niet goed gaat. En ik vind het jammerlijke nutteloze beïnvloeding (voor mensen die misschien zelf niet ver denken)
 • Pedro Gonzalez

  5 jaar geleden
  Ronny Ooijen. Dat is juist. Maar wel sinds de zesde generatie hoor. Nog als enige trouwens.
 • Polutnik Ronald

  5 jaar geleden
  Aan mij is niets gevraagd tijdens die enquête . Ik zal zeker niet stemmen op de partijen NVA en open VLD . Ze zijn er enkel voor het rijk volk . Armen gepensioneerden en werkende mensen let op waar je op gaat stemmen , anders nog armer en alles nog duurder .
 • Mario Bocque

  5 jaar geleden
  Zo goed scoort NVA en Michel niet in mijn omgeving en bij mijn vrienden al zeker niet. Eerder het tegenovergestelde. 1003 gevraagden, dat zegt niet, he !
 • ANDRE AERTS

  5 jaar geleden
  @peter nols, met hard werken als werknemer kan je onmogelijk 5 huizen bij elkaar gespaard hebben! No way. Dan mag jij nog dag en nacht gewerkt hebben zonder slapen. Dit zijn gewoonweg fabeltjes die u hier neerschrijft. En het zal ook te maken hebben zoals iemand schreef: veel gesjoemeld.
 1. Vakbonden voeren actie voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksistisch"
  9

  Vakbonden voeren actie voor een vrouwvrien­de­lij­ke pensioen­her­vor­ming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksis­tisch"

  De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB hebben vandaag actie gevoerd aan de Pensioentoren in Brussel voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming. De in juli aangekondigde pensioenhervorming dreigt volgens de vakbonden de bestaande genderkloof in de pensioenen nog te verdiepen. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) zegt dat ze zich wel degelijk inzet voor het verkleinen van de kloof. “De pensioenhervorming is niet seksistisch”, verzekert ze.