Politiek maakt slechte beurt volgens politicoloog Carl Devos: “Coronabeleid ging al van kwaad naar erger. Nu is het gênant”

Het Overlegcomité moet de sluiting van de cultuursector terugdraaien, zo oordeelde de Raad van State gisteren. Het Overlegcomité komt vandaag dus andermaal samen om de beslissing die vorige week nog maar werd genomen alweer ongedaan te maken. “Politiek is altijd een beetje theater, maar nu bij uitstek”, reageert politicoloog Carl Devos (UGent) bij HLN LIVE.

 1. Amateurvoetbal uitgesteld tot spelen met publiek weer kan: “Inkomsten uit tickets en kantine nodig om premies te betalen”
  PREMIUM

  Amateur­voet­bal uitgesteld tot spelen met publiek weer kan: “Inkomsten uit tickets en kantine nodig om premies te betalen”

  Het amateurvoetbal gaat in pauze: de wedstrijden in het weekend van 15 januari worden uitgesteld, voor het weekend van 22 januari wacht Voetbal Vlaanderen op een eventuele beslissing van het volgende Overlegcomité. Voetballen zonder publiek - en dus zonder de inkomsten uit tickets en kantine - is geen optie, vinden de clubs. “We hebben dat geld nodig om de premies van de spelers te betalen”, klinkt het bij de clubs. “Maar wat met jeugdwedstrijden? En met recreatieve competities?
 2. “Ik ken een hoop intelligente Belgen, maar dit...”: cabaretier Theo Maassen reageert nadat hij peuter buitenzet tijdens “schunnige” show in Arenberg
  PREMIUM

  “Ik ken een hoop intelligen­te Belgen, maar dit...”: cabaretier Theo Maassen reageert nadat hij peuter buitenzet tijdens “schunnige” show in Arenberg

  Theo Maassen heeft vrijdagavond voor een opmerkelijke passage gezorgd in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Na een seksueel getinte grap zette de bekende Nederlandse cabaretier een kind van 3 uit de zaal. “Het gebeurde juist tijdens mijn meest schunnige grap. Het was héél bizar”, reageert Theo Maassen daags na het voorval.
  Antwerpen