Premier De Croo (midden) met links Waals minister-president Elio Di Rupo en rechts Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Premier De Croo (midden) met links Waals minister-president Elio Di Rupo en rechts Vlaams minister-president Jan Jambon. © Photo News

Politiek buigt zich over adviezen Celeval: grenzen moeten dicht, contactberoepen verboden

Na de striktere maatregelen van dinsdag mogen we ons vandaag opnieuw aan serieuze verstrengingen verwachten. Adviesorgaan Celeval adviseert de regeringen om de grenzen en de kappers te sluiten en ook geen bezoek van vrienden of familie meer toe te laten. Maar hoe ver volgt de politiek?

 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 2. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?
  31

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.