Marc De Mesmaeker, de commissaris-generaal van de federale politie.
Volledig scherm
Marc De Mesmaeker, de commissaris-generaal van de federale politie. © Photo News

#Politiecrisis. Intern rapport legt malaise binnen anti-fraudedienst van politie bloot

De politiedienst die fraude en corruptie moet bestrijden is doodziek. Dat blijkt uit een intern rapport dat deze krant kon inkijken. De malaise gaat zelfs zover dat onderzoek naar bepaalde vormen van corruptie gewoonweg geschrapt werd. De anti-corruptiedenst wordt een ‘zwalpende zeetanker’ genoemd.

123 reacties

 • Jan De Cock

  3 jaar geleden
  Een Nationale Politie zoals in Nederland
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Bracke liet zich omkopen door Telenet....De Wever door Land Invest. Politiekers zijn het egste.
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Zet één agent in een politiewagen zoals in de USA. Dan is er politie genoeg, misschien teveel.
 • Peggie Van Audenhove

  3 jaar geleden
  En wanneer worden de regering en hun 'werking' eens doorgelicht door Ernst & Young? Daar kunnen massa's overbodige ministers hun job geschrapt worden wat op zich al een mega besparing gaat opleveren. En een herstructurering dringt zich dan op wat alleen maar heil kan brengen. Want nu is het één grote bende die weinig nuttigs en constructief doen behalve geld binnenrijven.
 • Henri vanderhoven

  3 jaar geleden
  Geef nu toch eindelijk eens toe dat de rijkswacht afschaffen de grootste fout is geweest.Hadden ze alle politiediensten ondergebracht in deze structuur was de totale kost betaalbaar gebleven. Geen 189 verschillende marionettenkorpsen van de burgemeesters, geen excessen bij personeel,voertuigen,uitrustingen en premies en in die onverdeeldheid van toen (één commando - één regering) had men tegenwoordig genoeg financiële experten kunnen aanwerven en betalen zonder concurrentie in de privé.
 1. Emotioneel afscheid van verongelukte Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”
  Play
  Koningshooikt

  Emotioneel afscheid van verongeluk­te Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”

  Familie, vrienden en collega’s hebben vandaag afscheid genomen van Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37). Het koppel kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Koningshooikt (Lier). De dertigers laten twee dochtertjes van 6 en 9 jaar achter, die sinds het drama door de grootouders worden grootgebracht. “We zullen ze met z’n allen overladen met liefde en genegenheid en de waarden en normen proberen mee te geven waar jullie voor stonden”, lieten de ouders van Joyce voorlezen op de uitvaart. De emotionele plechtigheid werd door 1.600 rouwenden bijgewoond.
 2. Binnenkort is het eenvoudiger om te wisselen van telecomoperator
  2

  Binnenkort is het eenvoudi­ger om te wisselen van telecomope­ra­tor

  Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter wil het systeem om makkelijk van telecomoperator te wisselen, Easy Switch genaamd, eenvoudiger maken. Dat systeem bestaat al ruim vijf jaar, maar werkt nog niet vlekkeloos. “De kinderziektes gaan eruit. De drempel naar een goedkopere concurrent wordt lager”, zegt de Groen-minister. Wanneer een technicus niet komt opdagen, zal de klant ook recht hebben op een hogere compensatie. De Sutter werkte aan een Koninklijk Besluit hierover dat vandaag gepubliceerd wordt in het Staatsblad. Binnen ruim een jaar treedt het in werking.
 1. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
  Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

  Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

  De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar die werden nooit geplaatst.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.