Marc De Mesmaeker, de commissaris-generaal van de federale politie.
Volledig scherm
Marc De Mesmaeker, de commissaris-generaal van de federale politie. © Photo News

#Politiecrisis. Intern rapport legt malaise binnen anti-fraudedienst van politie bloot

De politiedienst die fraude en corruptie moet bestrijden is doodziek. Dat blijkt uit een intern rapport dat deze krant kon inkijken. De malaise gaat zelfs zover dat onderzoek naar bepaalde vormen van corruptie gewoonweg geschrapt werd. De anti-corruptiedenst wordt een ‘zwalpende zeetanker’ genoemd.

123 reacties

 • Jan De Cock

  3 jaar geleden
  Een Nationale Politie zoals in Nederland
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Bracke liet zich omkopen door Telenet....De Wever door Land Invest. Politiekers zijn het egste.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Zet één agent in een politiewagen zoals in de USA. Dan is er politie genoeg, misschien teveel.
 • Peggie Van Audenhove

  4 jaar geleden
  En wanneer worden de regering en hun 'werking' eens doorgelicht door Ernst & Young? Daar kunnen massa's overbodige ministers hun job geschrapt worden wat op zich al een mega besparing gaat opleveren. En een herstructurering dringt zich dan op wat alleen maar heil kan brengen. Want nu is het één grote bende die weinig nuttigs en constructief doen behalve geld binnenrijven.
 • Henri vanderhoven

  4 jaar geleden
  Geef nu toch eindelijk eens toe dat de rijkswacht afschaffen de grootste fout is geweest.Hadden ze alle politiediensten ondergebracht in deze structuur was de totale kost betaalbaar gebleven. Geen 189 verschillende marionettenkorpsen van de burgemeesters, geen excessen bij personeel,voertuigen,uitrustingen en premies en in die onverdeeldheid van toen (één commando - één regering) had men tegenwoordig genoeg financiële experten kunnen aanwerven en betalen zonder concurrentie in de privé.
 1. “Ik was banger dan de slachtoffers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem
  PREMIUM

  “Ik was banger dan de slachtof­fers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem

  Er bleven geen extra juryleden afwezig tijdens de derde zittingsdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel, wél vijf beschuldigden verlieten de zaal uit protest. Abdeslam en co. deden dat door de “vernederende” veiligheidsmaatregelen. Toch ging het proces verder met de focus op de vermeende daders. Mohamed Abrini, de man die wegvluchtte bij de bomaanslagen in Zaventem, wou naar eigen zeggen nooit een aanslag plegen in België.