Marc De Mesmaeker, hoofd van de federale politie.
Volledig scherm
Marc De Mesmaeker, hoofd van de federale politie. © Photo News

Politiebaas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoonlijke redenen”

Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat, dat in juni afloopt, niet verlengen omwille van persoonlijke redenen. De Mesmaeker heeft die beslissing vandaag meegedeeld aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Zijn besluit volgt na woelige weken tussen hem en zijn voogdijministers, die de politiebaas een stroeve rekrutering, ondermaatse digitalisering en moeizame strijd tegen de drugsmaffia verweten.

24 reacties

 • Freddy De Vos

  2 maanden geleden
  Weggepest door 2 onbekwame politici. De politie doet zijn uiterste best, maar het is vooral justitie en de politici die voordurend falen!
 • Patrick Denolf

  2 maanden geleden
  De architect van de politie(her)(mis)vorming heeft afgedaan. Benoemd door de poliltiek en nu afgeserveerd door dezelfde partij
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Die man staat in de weg voor bepaalde ministers. Ze zulle iemand op zijn plaats zetten die niet tegenspreekt. In sommige landen gebeuren ook zulke praktijken. Een staatssecretaris moet ontslag nemen om de premier niet in verlegenheid te brengen, dat kan allemaal.
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Wel politiebaas enkele maanden op de tanden bijten en dat genieten van uw pensioen.
 • Luciano Padua

  2 maanden geleden
  Dat is niet moeilijk om te verstaan want onder dwang van Annelies Verlinden (CD&V) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne moet hij opstappen.Beide ministers dulden geen tegenspraak en wie hun in de weg loopt wordt prompweg weggestuurd. Hij die piept wordt weggestuurd.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.