Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Politie zit bijna zonder kogels: "Nog even en we kunnen 'pang pang' roepen"

Bij de federale politie in West-Vlaanderen hebben ze afgesproken dat sommige collega's voorlopig niét naar de verplichte schietoefeningen gaan. Reden: ze hebben nog amper 2.000 kogels. "De overheid verplicht ons te gaan schieten, maar krijgt de middelen niet bij elkaar om dat mogelijk te maken", zegt Joery Dehaes van ACV Politie.

31 reacties

 • Susie Casteleyn

  2 jaar geleden
  Groot gelijk van het op internet en in de media te plaatsen. Zo weten ze meteen dat er geen weerstand kan geboden worden.
 • Agnes Bogaert

  2 jaar geleden
  Dat is toch om bij te huilen! Nu, eigenlijk niks nieuws dat justitie en aanverwante diensten onvoldoende middelen krijgen, het is al meerdere decennia zo ...
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  Wanneer de bureaucratie hoogtij viert!
 • Lieven Boeve

  2 jaar geleden
  Al zo'n info moet je in de media verspreiden!! wat niet slim is, is?
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Het gekluns in België kent geen grenzen. Het voelt alsof we hier de laatste jaren enkel proberen vast te klampen aan wat we nog hebben, vooruitgang is er precies niet meer (behalve voor maatregelen die geld opbrengen).
 1. Minder premies, wel maaltijdcheques voor politieagenten
  binnenland

  Minder premies, wel maaltijd­che­ques voor politie­agen­ten

  Meer dan een jaar nadat er een akkoord was bereikt over aanpassingen aan het statuut van de politiemensen, kunnen die ook van kracht worden. Het koninklijk besluit over de hervormingen werd gisteren ondertekend, zo kondigde commissaris-generaal Marc De Mesmaeker vandaag aan in "De Ochtend". Er verdwijnen bijna twintig premies voor de nieuwkomers, maar de agenten zullen in ruil wel maaltijdcheques krijgen en een reeks loonschalen wordt opgetrokken, aldus Joery Dehaes van ACV Politie.
 2. Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson
  Play

  Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson

  Alle volwassenen jonger dan 41 jaar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de reservelijst QVAX voor een vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich aanmelden op de Qvax-lijst. Zij kunnen dan worden opgeroepen wanneer er een overschot van Pfizer is, niet voor Johnson & Johnson of een ander vaccin. Maar wat zijn de voordelen van het J&J-vaccin? En zijn er ook nadelen? En zal je zo sneller gevaccineerd zijn? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit bij HLN LIVE.