Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Politie zet acties verder na “rampzalig” onderhoud met minister Verlinden: “Haar dossierkennis was bedroevend”

De ontmoeting tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over een loonsverhoging en de eindeloopbaanregeling is deze namiddag op niets uitgedraaid. Volgens Verlinden hebben de steden en gemeenten duidelijk gemaakt dat er de komende jaren “geen budgettaire marge zou zijn voor een loonsverhoging bij de lokale politie”.

151 reacties

 • eddy nijs

  2 jaar geleden
  Als er nu eens geluisterd wordt naar de politie kan men zien hoeveel procent loonsverhoging men wil. Op basis daarvan kan men zien hoeveel politiemensen men kan laten afvloeien. De overgeblevenen kan men extra loon geven. Taakherverdeling bij politie. Bvb. Puur administratieve taken kan men uitbesteden aan administratieve bedienden die bvb voor de gemeenten werken. Politiediensten horen hun kerntaken te doen voor de bevolking en bvb voetbalclubs moeten maar externe diensten inhuren.
 • luc schittecatte

  2 jaar geleden
  ik denk als je op zaterdagnacht aan 237% van je loon betaald wordt, dat je dan toch een goeie verdienste hebt. Waarom staan er heel wat te springen om bij de politie weekends te doen denk je?
 • Marc Nijs

  2 jaar geleden
  Militairen die toch op dezelfde voet willen behandeld worden als de politie krijgen gemiddeld 400 euro opslag met behoud van alle pensioenrechten op 56 jaar. Waar komt daar het geld vandaan en wat met de einde loopbaanregeling van de politie. Ze hebben meer dan groot gelijk.
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Lorenzo, zo werkt het, iedereen kan en mag minister worden als men verkozene is ! En een minister heeft een administratie die mee zou moeten denken en uitwerken
 • kris Bormans

  2 jaar geleden
  Deze uitspraak zal ze niet verwacht hebben van de bonden!