Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Thinkstock

Politie wil met behulp van slimme camera's zware vrachtwagens uit dorpscentra weren

De politie kan voortaan met ANPR-camera's zware vrachtwagens beboeten die illegaal door dorpscentra rijden. Zo berichten de kranten van Mediahuis vandaag. Veel lokale besturen reageren opgelucht op de beslissing.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Aalst koopt mobiele camera’s met nummerplaatherkenning: “Om tonnagebeperking vrachtverkeer te handhaven”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalst koopt mobiele camera’s met nummer­plaat­her­ken­ning: “Om tonnagebe­per­king vrachtver­keer te handhaven”

  De stad huurt sinds deze maand drie mobiele camera’s met nummerplaatherkenning en zet die in bij controles op de tonnagebeperking in Aalst. Tijdens de start en einde van de schooldag mag er namelijk geen zwaar vrachtverkeer door de straten van Aalst rijden. De camera’s kunnen ook ingezet worden bij de handhaving van het circulatieplan. Aalst zal tegen begin volgend jaar nog drie camera’s aankopen.