Een kinderverhoorkamer lijkt in niets op een verhoorkamer voor een volwassene. Ze is met vrolijke kleuren ingericht, er ligt speelgoed en er hangt een onopvallende camera, die het gedrag van het kind registreert en het gesprek opneemt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kinderverhoorkamer lijkt in niets op een verhoorkamer voor een volwassene. Ze is met vrolijke kleuren ingericht, er ligt speelgoed en er hangt een onopvallende camera, die het gedrag van het kind registreert en het gesprek opneemt. © Hollandse Hoogte

Politie wil jongen (5) verhoren die per ongeluk zijn zusje (2) neerschoot, maar hoe gaat dat?: “Je moet een kind altijd in zijn eigen woordjes laten vertellen wat er gebeurd is”

De kleine Mélissa (2) vecht nog altijd voor haar leven, nadat haar broertje haar per ongeluk door het hoofd schoot met een wapen dat hij vond tijdens het spelen. De jongen wordt de komende dagen verhoord door de politie. Maar als de ‘schutter’ een kind van 5 is, hoe pak je zo’n verhoor dan aan? “Het allerbelangrijkste is dat zo’n jongetje zich op zijn gemak voelt. Als hij zijn verhaal liever door een speelgoedtelefoon vertelt, in plaats van rechtstreeks aan de politieagent: laat hem dat dan doen.”