Verscherpte politiecontroles ter controle van de lockdown
Volledig scherm
PREMIUM
Verscherpte politiecontroles ter controle van de lockdown © Photo News

Politie vreest meer ‘coronaspugers’: “Spuug is het nieuwe wapen en wij lopen onbeschermd rond”

Sinds de politie streng optreedt om de coronamaatregelen te handhaven regent het meldingen van ‘coronaspugers’: mensen die bewust spugen, niezen of hoesten in het gezicht van de politie. De Antwerpse politie stuurt voortaan zelfs een ‘bioresponsteam’ in beschermend pak naar zulke incidenten. “Spuug is een nieuw wapen tegen de politie.”

135 reacties

 • Danny Maenhaut

  1 jaar geleden
  Te hopen dat men na de coronacrisis al die "ze kunnen ons toch niets doen-jongeren" als zware criminelen blijven aanzien ! Desnoods stuur je hen en hun families terug waar het "beter" is, want het zijn toch meestal nieuwe Belgskes. En waar ze hun machogedoe vlug zullen afleren !
 • paul van de velde

  1 jaar geleden
  Allemaal goed en wel voor het gebruiken van peperspray,wapenstok, revolver of taser. Hoeveel van die agenten gaan er geen misbruik van maken denk je 90 of 95 % ? Gelukkig heb ik er zelf nog niet mee te maken gehad maar kan het mij al voorstellen bij een controle. Wel verplichten dat ze een body camera aan hebben die WERKT .
 • Robert Temmerman

  1 jaar geleden
  Die die dat doen direct oppakken en in de bak draaien tot zolang deze coronaperiode duurt.Plus een fikse boete en terugbetaling van de kosten van eten en drinken als ze weer worden vrijgelaten.Ze zullen dan geen grote bakkes meer opzetten die soep.
 • julien van den brande

  1 jaar geleden
  Daar kijken ze niet naar wetten , doen gewoon hun eigen zin en dat is nu en altijd al zo geweest . Het is tijd om daar verandering in te brengen tegen die mensen van het stad die gewoon doen wat zij willen .
 • frans boogaerts

  1 jaar geleden
  Zonder meer schandalig auto direct in beslag nemen een gigantische boete en 3 jaar cel en ingeval van niet Belgen uit hetland zetten
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”