Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden samen met een groep politieagenten.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden samen met een groep politieagenten. © Photo News

Politie vreest komst fundamentalisten uit Afghanistan, blijkt uit interne mail

Er bestaat een grote vrees bij de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat tussen de Afghaanse vluchtelingen die de komende tijd in ons land verwacht worden, ook uiterst gewelddadige personen zullen zitten. Dat blijkt uit een interne mail waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten.

 1. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
 1. Afghaanse Belgen doodongerust over hun familie in Afghanistan, waar taliban steeds meer macht krijgt: “Je mag zelfs niet luidop lachen”
  Play

  Afghaanse Belgen doodonge­rust over hun familie in Afghanis­tan, waar taliban steeds meer macht krijgt: “Je mag zelfs niet luidop lachen”

  Aangemoedigd door het vertrek van de Amerikaanse troepen krijgen de taliban, die in 2001 in Afghanistan van de macht verdreven werden, weer steeds meer voet aan de grond. In verscheidene belangrijke steden dwongen ze de regeringstroepen tot terugtrekking. Afghanen in ons land volgen de situatie op de voet en vrezen voor het welzijn van dierbaren in hun thuisland.
 2. ONZE OPINIE. Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy! Want daar hangen donderwolken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy! Want daar hangen donderwol­ken

  Sammy Mahdi spartelt zich door de zomer. Na de politieke heisa over de hongerstakers, dreigt Afghanistan nu voor politieke oprispingen te zorgen. De snelle verovering van de taliban in Afghanistan baart Europa en ons land, populair onder Afghanen, zorgen. Niet omdat de voorbije 20 jaar in Afghanistan een maat voor niks bleken. We vrezen vooral een nieuwe vluchtelingenstroom. En als de tanende Afghaanse regering vraagt om even geen burgers terug te sturen, valt dat hier op een steen.