Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden samen met een groep politieagenten.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden samen met een groep politieagenten. © Photo News

Politie vreest komst fundamentalisten uit Afghanistan, blijkt uit interne mail

Er bestaat een grote vrees bij de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat tussen de Afghaanse vluchtelingen die de komende tijd in ons land verwacht worden, ook uiterst gewelddadige personen zullen zitten. Dat blijkt uit een interne mail waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten.

 1. INTERVIEW. Belgische militair die op missie was in Afghanistan: “Duizenden militairen gesneuveld en het lijkt allemaal voor niets”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Belgische militair die op missie was in Afghanis­tan: “Duizenden militairen gesneuveld en het lijkt allemaal voor niets”

  Ontgoocheling. Dát is wat Loïc (*) voelt nu de westerse troepen zich volledig terugtrekken uit Afghanistan. De dertiger was als Belgische militair in het totaal acht maanden aan de slag in de hoofdstad Kaboel. “Ik ken collega’s die hun huwelijk op de klippen zagen lopen terwijl ze op missie waren. Of de geboorte van hun kinderen hebben moeten missen. En voor wat eigenlijk?” Een analyse van de situatie tot nu toe.
 1. Afghaanse Belgen doodongerust over hun familie in Afghanistan, waar taliban steeds meer macht krijgt: “Je mag zelfs niet luidop lachen”
  Play

  Afghaanse Belgen doodonge­rust over hun familie in Afghanis­tan, waar taliban steeds meer macht krijgt: “Je mag zelfs niet luidop lachen”

  Aangemoedigd door het vertrek van de Amerikaanse troepen krijgen de taliban, die in 2001 in Afghanistan van de macht verdreven werden, weer steeds meer voet aan de grond. In verscheidene belangrijke steden dwongen ze de regeringstroepen tot terugtrekking. Afghanen in ons land volgen de situatie op de voet en vrezen voor het welzijn van dierbaren in hun thuisland.
 2. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
 3. Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees Parlement over minimumlonen

  Lidstaten klaar voor onderhande­lin­gen met Europees Parlement over minimumlo­nen

  De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees Parlement over de minimumlonen in de EU. Volgens cijfers van Eurostat gaapt er een diepe kloof tussen de minimumlonen. De richtlijn zou lidstaten verplichten om een actieplan te voorzien om collectief overleg te promoten. Het parlement en de lidstaten moeten nu over een finale tekst onderhandelen.