Politie valt binnen op tientallen plaatsen in grote operatie tegen Albanese maffia: 30 personen aangehouden. Bekijk hier de beelden

De federale gerechtelijk politie van Brussel heeft dinsdagochtend op verschillende plaatsen in ons land huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een internationale operatie. Hun doelwit: de Albanese maffia en hun internationale drugs- en wapenhandel. Er werden bij de huiszoekingen in ons land 30 personen opgepakt. Dat meldt het federale parket. In 7 andere Europese landen vonden dinsdag ook meer dan 100 huiszoekingen plaats.

12 reacties

 • Johan Janssens

  4 maanden geleden
  Men heeft het inderdaad te ver laten komen. Verschillende "ethnische" maffia clans waren al actief in het Brusselse eind jaren 80 (dominant aanwezig). Toch waren daar toen nooit groots opgezette huiszoekingen in dat milieu. Drugs of geld inbeslagnames waren miniem in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. Heb de indruk dat daar nu verandering in komt. Inderdaad respect voor degenen die nu de boel aan het opkuisen zijn. Waarom was er zo weinig resultaat in het verleden??
 • Ludovic De Beuckeleer

  4 maanden geleden
  met dat land zal er altijd iets zijn , maar wat het meest verontrustend is is dat ze gewoon binnen kunnen komen zonder dat men er iets van weet , dat wordt dan dweilen met de kraan open vrees ik.
 • Roger Declercq

  4 maanden geleden
  Als de opgepakte personen inderdaad daders zijn, dan hoop ik dat ze ernstig gestraft worden en niet met een lichte straf of zelfs werkstraf. Ze kunnen na veroordeling uitgeleverd worden aan Albanië om hun straf daar uit te zitten. Misschien zijn daar strengere gevangenissen, maar ze moeten dan hun straf niet volledig uitzitten (cf. Turkije).
 • John Rogers

  4 maanden geleden
  Men heeft dat inderdaad veel te ver laten komen maar petje af voor zij die pogen om dit boeltje op te kuisen, dat mag toch ook wel eens gezegd worden.
 • Martine Mertens

  4 maanden geleden
  Aah, de vizieuse cirkel van werkzekerheid. De overheid haalt crapuul binnen. De politie heeft werk met binnen te vallen. Het gerecht heeft werk om ze veroordelen. De gevangenissen hebben werk om ze op te sluiten en als ze vrij zijn worden ze ofwel buiten gegooid ofwel kunnen ze opnieuw beginnen. Hoe dan ook eenmaal buiten kunnen ze dankzij de regering terug binnen komen. In 2024 krijgen we de kans om deze cirkel te breken!