Volledig scherm
© VTM

Politie pakte bij controles op transmigranten 338 mensen op tussen juni en november

De lokale en federale politie hebben tussen 15 juni en 30 november bij gerichte controleacties op transmigranten 338 personen opgepakt die illegaal in ons land waren. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag die Kamerlid Tim Vandenput (Open Vld) stelde aan minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V).

7 reacties

 • christiane dewaele

  1 maand geleden
  Net zo iets als grenzen sluiten Ze kunnen of mogen geen transmigranten erugsturen en dat weten transmigranten beter dan onze politici. Daarom dat maatregelen tegen covied en transmigranten geen aarde aan de dijk brengen dus beiden een onoplosbaar probleem
 • Etienne Verschaetse

  1 maand geleden
  Moeten die ook getest en in quarantaine? ze komen toch ook uit het buitenland, of mogen ze hier gewoon hun meegebrachte Corona verder verspreiden beste beleidsmakers? Nog nooit één woord over dit probleem gehoord!
 • herbots ivo

  1 maand geleden
  Zoals steeds wordt er veel over gepraat maar niets aan gedaan. Lopen hier maar binnen en buiten ! Corona getest ?
 • johan vankeirs

  1 maand geleden
  De vele illegalen in ons land weten zo wie zo dat er toch geen gevolg gegeven word aan het briefje dat ze krijgen"gelieve het land te verlaten".Boetes kunnen ze niet geven om reden dat ze niets bezitten(maar wel duizenden euros betalen aan mensensmokkelaars).
 • Jef Bardy

  1 maand geleden
  Zoals steeds veeeelll woorden maar zoals altijd geen daden...
 1. Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politiepost tijdens rellen in Brussel
  2

  Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politie­post tijdens rellen in Brussel

  De politie is op zoek naar een verdachte die tijdens de rellen in Brussel vorige maand brand stichtte aan een politiekantoor in Schaarbeek. In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ wordt vanavond een oproep naar tips gelanceerd met nieuwe beelden van de man met de skibril. Enkele beelden werden vanmiddag al in VTM NIEUWS getoond. Daarop is onder meer te zien dat de brandstichter zichzelf mee in brand steekt tijdens de drieste aanval op het commissariaat aan het Liedtsplein.
 1. Gevangenis Namen in quarantaine: helft gevangenen en personeel besmet
  6

  Gevangenis Namen in quarantai­ne: helft gevangenen en personeel besmet

  De gevangenis van Namen is getroffen door een zware uitbraak van het coronavirus. Bijna de helft van de gedetineerden en het gevangenispersoneel heeft positief getest op COVID-19. In totaal blijken 61 van de 132 gedetineerden besmet. Ook 57 personeelsleden blijken besmet. De gevangenis is onder quarantaine geplaatst. De gevangenen moeten in hun cel blijven, alle bezoek is opgeschort, er wordt niet gedoucht en er zijn geen wandelingen.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven