De 'Mars tegen Marrakesh' liep deze namiddag uit de hand.
Volledig scherm
De 'Mars tegen Marrakesh' liep deze namiddag uit de hand. © Reuters

Politie pakt meer dan 90 relschoppers op na ‘Mars tegen Marrakesh’ in Brussel

In Brussel is de rust teruggekeerd na de ‘Mars tegen Marrakesh’, die in de namiddag in de buurt van het Schumanplein ontaardde in rellen met de politie. Eerst belaagden enkele betogers journalisten van VTM Nieuws en VRT. Na de toespraken zochten hooligans de confrontatie op met de politie door met stenen en hekken te gooien. Er werden ook verschillende ruiten vernield van gebouwen van de Europese Commissie. De ordediensten antwoordden met traangas en het waterkanon. Er werden meer dan 90 mensen bestuurlijk aangehouden en zes personen gerechtelijk. Drie van de zes personen werden gearresteerd, omdat ze ervan verdacht worden beschadigingen te hebben aangebracht aan het Berlaymont-gebouw. Nog twee verdachten werden gerechtelijk aangehouden, omdat ze verdacht worden van feiten van gewapende weerspannigheid. Een zesde persoon werd gerechtelijk aangehouden, omdat hij verdacht wordt van druggerelateerde feiten.

149 reacties

 • Christina Van Dyck

  2 jaar geleden
  ... relschoppers? Er zijn vele onschuldigen opgepakt! Geloof niet wat de media ons voorliegen. Er zijn een aantal hooligans die de betoging verziekt hebben, de betogers zelf hebben geen geweld gepleegd!! en de politie, die moest "er op kloppen" van de burgemeester!! Gelieve facebook te raadplegen: er staan getuigenissen in van mensen die erbij waren!!
 • Jo Hendr

  2 jaar geleden
  Ik steun allen die geen geweld hebben gebruikt en dat is de meerderheid. De agressievelingen misbruiken dit soort betogingen om hun agressiviteit te uiten en ik hoop dat ze allemaal zeer zwaar worden gestraft. .
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Theo Francken vond er blijkbaar niets beter op dan de boel via Facebook nog wat op te stoken met de gekende uitbarsting van agressie en geweld tot gevolg . Bart De Wever moet absoluut ingrijpen en deze onruststoker uit de partij zetten . Vlaanderen zal er wel bij varen .
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Allen die geen geweld gebruikt hebben, dat is de meerderheid, krijgen mijn respect, steun en begrip.
 • jeroen Deschrijver

  2 jaar geleden
  Lieve Vandamme, als ik jouw reactie lees moet ELKE betoging in Brussel verboden worden want elke dag is er wel een betoging die uit de hand loopt. Of moeten alleen de betogingen die politiek niet jullie kraam passen verboden worden? Deze betoging verliep blijkbaar rustig tot er enkele onnozelaars, die niets met deze betoging te maken hebben, onrust begonnen te zaaien. Maar toch is het RECHTS die amok maakt. Raar besluit!
 1. Klimaatcoalitie spreekt van gemiste kans: “Aan de goede kant van de geschiedenis, Michel? Ook voor het klimaatbeleid?

  Klimaatcoa­li­tie spreekt van gemiste kans: “Aan de goede kant van de geschiede­nis, Michel? Ook voor het klimaatbe­leid?

  België heeft een kans gemist om zich in de strijd tegen de klimaatwisseling te profileren als een verantwoordelijk en ambitieus land. Dat stelt de Klimaatcoalitie, een koepelvereniging van milieu-ngo's, vandaag, op het moment dat de klimaattop in Katowice (COP24) bij gebrek aan een definitief akkoord, volgens het communiqué van de coalitie te wijten aan "een totaal gebrek aan politieke wil", aan verlengingen toe is.
 2. Test Aankoop stelt Proximus in gebreke wegens gedwongen abonnementen van streamingapps
  Consument

  Test Aankoop stelt Proximus in gebreke wegens gedwongen abonnemen­ten van strea­mingapps

  Test Aankoop stelt telecomoperator Proximus in gebreke in verband met diensten van derden die ongewild op de telecomfactuur terechtkomen. Het gaat met name om kosten voor abonnementen op applicaties zoals ‘LiveFootball.tv’ en ‘Demon Games’ die zonder medeweten van de gebruikers zijn aangegaan. De consumentenorganisatie dient ook een klacht tegen de apps bij de economische inspectie en telecomregulator BIPT.
 1. VS waarschuwen voor gevaren van loopband met deze harde video
  Play

  VS waarschu­wen voor gevaren van loopband met deze harde video

 2. Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails
  Play
  bizarre beesten

  Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails