Politie pakt actievoerders aan opvangcentrum 127bis op

UpdateDe actievoerders die de poort van het gesloten vluchtelingenopvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel sinds 4 uur blokkeerden, worden opgepakt door de politie. Dat meldt de woordvoerder van de actievoerders. De media en nieuwsgierigen zouden op een afstand gehouden worden zodat niemand ziet wat er zich precies afspeelt. De manifestanten protesteerden tegen een geplande collectieve uitwijzing van 60 Congolezen. Die zou deze namiddag plaatsvinden.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. N-VA hekelt inkrimping budget repatriëring van illegalen
  Update

  N-VA hekelt inkrimping budget repatrië­ring van illegalen

  De N-VA vindt het ongeoorloofd dat in de begroting 2011 tien procent minder uitgetrokken wordt voor de repatriëring van illegalen, van 7,7 miljoen euro in 2010 naar 7 miljoen dit jaar. "Een geloofwaardig asielbeleid staat of valt met een geloofwaardig terugkeerbeleid. Het is onbegrijpelijk dat de regering in volle asielcrisis het budget voor repatriëring met tien procent terugschroeft", stelt Kamerlid Theo Francken in een mededeling.