Openbaar aanklager Frederic Van Leeuw van het federale parket geeft uitleg bij het onderzoek.
Volledig scherm
Openbaar aanklager Frederic Van Leeuw van het federale parket geeft uitleg bij het onderzoek. © Belga

Politie onderschept 1 miljard berichten van criminelen: 48 arrestaties, 17 ton cocaïne en 1,2 miljoen euro in beslag genomen

Bij de huiszoekingen van dinsdag zijn 48 personen opgepakt en is meer dan 1,2 miljoen euro in beslag genomen. Dat meldt het federaal parket. De speurders onderschepten in de loop van het onderzoek ongeveer 1 miljard versleutelde berichten van de encryptiesoftware SKY ECC, waarvan al bijna de helft ontcijferd werd. Ook werd meer dan 17 ton cocaïne onderschept. Het parket beschouwt het bedrijf SKY ECC zelf ook als een criminele organisatie. 

 1. Dit ligt op tafel van het Overlegcomité: evenementen als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?
  Play
  PREMIUM
  104

  Dit ligt op tafel van het Overlegco­mité: evenemen­ten als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?

  Krijgt na de horeca ook de eventsector straks wat perspectief? De Vlaamse en andere deelregeringen stropen in ieder geval de mouwen op om straks op het Overlegcomité de confrontatie met de federale aan te gaan en een tijdslijn af te dwingen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) schaart zich achter het exitplan dat de sector voorstelt, maar de GEMS geeft tegengas met een strenger voorstel. Dit stellen beiden voor.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 3. Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”
  42

  Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepe­len”

  Het Overlegcomité krijgt morgen een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. Viroloog Steven Van Gucht zegt in gesprek met VTM Nieuws dat we voorzichtig moeten omspringen met versoepelingen. “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”, luidt het.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels