belga
Volledig scherm
© belga

Politie Molenbeek schiet op wagen die blokkade ramt, 'explosieven' blijken rommel

UpdateDe politie van de zone Brussel-West heeft omstreeks 17 uur in de omgeving van het Weststation in Sint-Jans-Molenbeek een voertuig tot stilstand gebracht. Tijdens de achtervolging werd er op de banden geschoten. De bestuurder beweerde dat er explosieven in de wagen zaten, maar na een controle van DOVO bleek dat een leugen. "Er zat enkel een koffer met rommel in", bevestigt de woordvoerster van het Brusselse parket. De verdachte legde al enkele onsamenhangende verklaringen af, maar blijft aangehouden en zal verder verhoord worden.

 1. Nog geen zonnig terrasjesweer in zicht: opnieuw wisselvallige week met regen en onweer
  17

  Nog geen zonnig terrasjes­weer in zicht: opnieuw wisselval­li­ge week met regen en onweer

  Het weer is vandaag/maandag onstabiel. Er vallen her en der verschillende buien, eventueel vergezeld van onweer, hagel en hevige rukwinden. In het noorden en noordwesten is de kans op buien kleiner en wordt het later tijdelijk droog. Aan zee blijft het deze namiddag droog en zijn er soms brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 50 of 60 km per uur, of heel lokaal meer tijdens felle buien, zijn mogelijk, voorspelt het KMI.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar