Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”

Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond reageert tevreden in bovenstaande video: “Mensen gaan zo sneller de stap zetten om een fietsdiefstal aan te geven.”

 1. ONZE OPINIE. “We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet”
  PREMIUM
  30

  ONZE OPINIE. “We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet”

  Geen sproeiverbod in Vlaanderen voorlopig. Is dat erg? Is onze overheid niet alert? Het is niet omdat er geen verbod is dat iedereen roept: ‘Laat de kraan maar lopen!’ En dat is het goede nieuws: dat doen we ook niet. Of we nu massaal op reis waren, ons bewust zijn van de droogte of een combinatie van die twee: we zijn ons gazon deze zomer niet als een verhitte bezetene beginnen te besproeien.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Als criminelen gestolen luxehorloges willen verkopen, gaan ze naar de chicste zijstraat van de Meir
  PREMIUM

  Als criminelen gestolen luxehorlo­ges willen verkopen, gaan ze naar de chicste zijstraat van de Meir

  In Zuid-Frankrijk is een internationale trafiek in luxehorloges ontmanteld. 152 dure uurwerken, 137.875 euro cash en 3 kilo coke werden in beslag genomen. Antwerpenaar Rafael D. - eigenaar van een juwelierszaak nabij de Meir - hielp mee de gestolen uurwerken ‘op te kuisen’, om ze dan aan een riant bedrag te verkopen. “Als de juwelier het horloge er kan doen uitzien als nieuw, kan die verkoop gemakkelijk over de aankoopprijs gaan.”