photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Politie luisterde illegaal advocaten af: onderzoek gestart

Een politiezone in Oost-Vlaanderen heeft illegaal het vertrouwelijk overleg van advocaten en hun cliënten afgeluisterd. In het lokaal waar de vertrouwelijke gesprekken doorgaans plaatsvonden, hing een bewakingscamera die permanent filmde, het geluid registreerde en het geluid doorstuurde naar het lokaal van de politiespeurders. Dat schrijft De Tijd vandaag.

11 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Van mij mogen ze alles horen. Er zal wel eens onnozele praat tussen zitten maar dan kunnen ze misschien ook eens lachen. Een advocaat zijn stokpaardje is echter een procedure fout. De perfecte manier om aan vervolging te ontsnappen ook al heb je een zwaar misdrijf gepleegd !
 • Joske Zeeuw

  1 maand geleden
  Diegenen die in zo een lokaal met hun advocaat plannen smeden hebben meestal wel iets te verbergen, hoe zijn ze daar anders terecht gekomen. De brave huisvader/vrouw zal daar niet snel op die stoel moeten zitten.
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Het middel bij uitstek om via de zgn "procedure-fouten" vrijspraak te krijgen. Vele invloedrijke criminelen kunnen op die manier "dankzij" het afluisteren vrijspraak krijgen. De Gucht lukte het jaren geleden al.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Dergelijk Repressieapparaat dient door het Parlement beteugeld te worden want het is hier een democratisch bestel en geen Orwell's "1984" ! Stevige sancties zijn vereist tegen die overtreders !
 • jules van gestel

  1 maand geleden
  morgen gebeurt er weer iets in zo een lokaal blijkt dat er geen bewakingsbeelden zijn daar weer gezever over