iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Politie laat je nu ook speekseltest afleggen om te bepalen of je te moe bent om te rijden

De politie die automobilisten aan de kant zet voor een... slaperigheidscontrole. Vrijdagavond legden in Aalst de eerste bestuurders in ons land vrijwillig een speekseltest af die moet bepalen of ze niet te vermoeid achter het stuur zaten. Met de nieuwe techniek wil de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de problematiek in kaart brengen. Vermoeidheid speelt een rol in één op de vijf zware ongevallen.

58 reacties

 • Joske Zeeuw

  2 jaar geleden
  Waarom ook niet controleren op ingroeiende teennagels, volle blaas, verkoudheden en hoofdpijn. Dat beïnvloed het rijgedrag ook. Onnozelaars.
 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  @bjorn nuyttens: Die 14uur per dag zoekt u zelf op want langer dan 11u per dag mag er niet gewerkt worden, met uitzondering 12u. Vele werkuren maken uw job er niet zwaar op.
 • Brigitte Vantvelt

  2 jaar geleden
  Dus alle agenten, verplegend personeel, dokters en ploegarbeiders! Jullie mogen niet meer met de auto rijden. Dus ook niet gaan werken oa. Weer een top idee
 • franky van damme

  2 jaar geleden
  Mensen die moegewerkt zijn beboeten,een heel goed idee.
 • bjorn nuyttens

  2 jaar geleden
  Haha ik lees hier zeker 20 keer mensen uit de zorg of nacht zullen mogen betalen... Dus dit zijn zware beroepen? Kom es 14u per dag in de bouw werken (tijdens de dag,zaterdag,vroeg en laat) want zwaar is het niet he! 90% van de mensen die werken in de nacht doen dit omdat ze net minder moeten doen want er niemand die u controleert.. en natuurlijk om meer te verdienen voor minder te doen dan mensen tijdens de dag! Sukkels zeg zaag ergens anders