iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Politie laat je nu ook speekseltest afleggen om te bepalen of je te moe bent om te rijden

De politie die automobilisten aan de kant zet voor een... slaperigheidscontrole. Vrijdagavond legden in Aalst de eerste bestuurders in ons land vrijwillig een speekseltest af die moet bepalen of ze niet te vermoeid achter het stuur zaten. Met de nieuwe techniek wil de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de problematiek in kaart brengen. Vermoeidheid speelt een rol in één op de vijf zware ongevallen.

58 reacties

 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Waarom ook niet controleren op ingroeiende teennagels, volle blaas, verkoudheden en hoofdpijn. Dat beïnvloed het rijgedrag ook. Onnozelaars.
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  @bjorn nuyttens: Die 14uur per dag zoekt u zelf op want langer dan 11u per dag mag er niet gewerkt worden, met uitzondering 12u. Vele werkuren maken uw job er niet zwaar op.
 • Brigitte Vantvelt

  1 jaar geleden
  Dus alle agenten, verplegend personeel, dokters en ploegarbeiders! Jullie mogen niet meer met de auto rijden. Dus ook niet gaan werken oa. Weer een top idee
 • franky van damme

  1 jaar geleden
  Mensen die moegewerkt zijn beboeten,een heel goed idee.
 • Love Dockter

  1 jaar geleden
  Haha ik lees hier zeker 20 keer mensen uit de zorg of nacht zullen mogen betalen... Dus dit zijn zware beroepen? Kom es 14u per dag in de bouw werken (tijdens de dag,zaterdag,vroeg en laat) want zwaar is het niet he! 90% van de mensen die werken in de nacht doen dit omdat ze net minder moeten doen want er niemand die u controleert.. en natuurlijk om meer te verdienen voor minder te doen dan mensen tijdens de dag! Sukkels zeg zaag ergens anders
 1. Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen
  24

  Tegen 2030 zijn we in Vlaanderen met bijna 7 miljoen

  De bevolking in het Vlaams Gewest zal tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen tot 6,90 miljoen inwoners. Tussen 2010 en 2020 lag de groei nog op meer dan 6 procent. Dat blijkt uit de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten die Statistiek Vlaanderen om de drie jaar publiceert. De verwachte geringere groei van de bevolking is het gevolg van een val in de migratiecijfers, een aanhoudend laag vruchtbaarheidscijfer en recente oversterfte ten gevolge van de coronacrisis.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”