PZ Bredene/De Haan
Volledig scherm
© PZ Bredene/De Haan

Politie kan bij controles nog altijd niet zien wie rijverbod heeft

De politie heeft tijdens controles nog altijd geen zicht op wie veroordeeld is tot een lang rijverbod. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Later op de dag bevestigde de federale politie dat het zogenoemde Mercurius-project “enige vertraging” heeft opgelopen. 

33 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk amateurisme !
 • Sam Valkenborgs

  2 jaar geleden
  Is er iets in België dat wel in orde is ?
 • pierre de smet

  2 jaar geleden
  Moeten die dan hun rijbewijs niet meer inleveren ?
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Leven die in de middeleeuwen? Hoe lang gaat dat nog duren . Justitie faalt langs alle kanten.
 • paul piens

  2 jaar geleden
  de vooruitgang; op de oude papieren rijbewijzen kwam een stempel met het rijverbod. Nu heeft men de nodige software nodig om maar gewoon iemand zijn adres te kunnen achterhalen.
 1. N-VA wil personeelstekort in zorgsector bekampen met noodingrepen zoals het inschakelen van gepensioneerden of studenten: “Wat tijdens coronacrisis kon, moet nu ook kunnen”
  Play
  96

  N-VA wil personeels­te­kort in zorgsector bekampen met noodingre­pen zoals het inschake­len van gepensio­neer­den of studenten: “Wat tijdens coronacri­sis kon, moet nu ook kunnen”

  Om het nijpende tekort aan handen in de (woon)zorgsector op te vangen, stelt N-VA een aantal tijdelijke noodmaatregelen voor. In een conceptnota stelt Vlaams parlementslid Lorin Parys onder meer voor de normen te versoepelen zodat bijvoorbeeld ook mensen met andere kwalificaties kunnen ingezet worden. Daarnaast stelt hij ook voor thuisverpleegkundigen, gepensioneerden en studenten in te schakelen. Bekijk hierboven het gesprek met Lorin Parys bij HLN LIVE.