Jinnih Beels nam loopbaanonderbreking bij de politie en komt dit jaar op voor de linkse kartellijst Samen in Antwerpen.
Volledig scherm
Jinnih Beels nam loopbaanonderbreking bij de politie en komt dit jaar op voor de linkse kartellijst Samen in Antwerpen. © BELGA

Politie-inspecteur verdacht van racisme tegenover Jinnih Beels: "Korpsleiding intimideerde collega's"

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is een zaak ingeleid waarbij politie-inspecteur Bert V. L. ervan beschuldigd wordt een racistische fotocollage te hebben verspreid van Jinnih Beels, hoofd diversiteit van de Mechelse politie. De zaak wordt op 16 april behandeld. De verdediging hekelt de manier waarop de korpsleiding medestanders van V.L. zou intimideren om niet naar de zitting te komen om hun steun te uiten.

34 reacties

 • Tijl Geens

  5 jaar geleden
  de korpsleiding intimideert de collegas en de politie intimideert de burger. Als intimidatie door de polite niet mag, laat ons dan maar het ganse korps straffen ofwel voor eens en altijd duidelijk maken dat intimidatie wel toegestaan is
 • Tijl Geens

  5 jaar geleden
  ze klagen dat hun baas intimideert. maar zelf intimideren ze de burger nooit hoor. ze gebruiken nooit overdreven machtsvertoon. ze dreigen nooit met boetes, vervolging of een nachtje in de cel slapen. zo iets heet dan een splinter uit iemands ogen halen wanneer er een balk in hun ogen zit. maar nog het meest vreemde aan dit verhaal is dat ze zelf denken dat intimidatie niet door de beugel kan
 • imke de meester

  5 jaar geleden
  (Marleen) als je zoiets schrijft weet je niets van de zaak, informeer je eerst en dan zal je gans anders denken. Hier is totaal geen racisme mee gemoeid.
 • willy cornille

  5 jaar geleden
  Macho's kunnen moeilijk verteren dat er een vrouw is die hen bevelen geeft en zeker bij de politie. Dit probleem is véél breder. Jinnih moet harder van haar afbijten als vrouw. Ben jaloers op haar kleurtje, wij moeten er 3 weken voor in de zon liggen wat we dan ook zo graag doen. Mijn vrouwtje heeft ook zo een kleurtje, prachtig.
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Dat hij zoveel steun krijgt van zijn collega agenten zal wel een reden hebben Gino Denil.Overal waar ze komt of geweest is komt er ambras is er wel SAMEN te werken met Beels.Benieuwd hoelang ze gaat SAMEN werken in Antwerpen eer ze daar ambras begint te maken.
 1. Jinnih Beels: "Mechels politiekorps is slachtoffer van één dommerik"
  Video

  Jinnih Beels: "Mechels politie­korps is slachtof­fer van één dommerik"

  De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels kan de foto van haar met racistische opschriften die binnen het politiekorps verspreid werd naar eigen zeggen plaatsen, maar spreekt wel van "een grote slag" voor haar zoon, echtgenoot, familie, vrienden en collega's. Dat heeft ze vandaag verklaard aan VRT en VTM. "Een heel korps is het slachtoffer van één dommerik, die ervoor zorgt dat een heel beleid met een vingerknip van tafel wordt geveegd", stelt Beels.